5. června 2013 • 12:21

Petr Janda o výzvě Sportu: Pelta ve vedení fotbalu nemá co dělat!

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Současná situace ve vedení českého fotbalu se nezamlouvá také Petru Jandovi. Lídr skupiny Olympic se stal dalším z mnoha tisíců lidí, kteří podpořili výzvu deníku Sport Dejme kmotrům červenou vyzývající delegáty sobotní valné hromady ke změnám ve vedení fotbalové asociace. „Nejvíc mi na nich vadí nečinnost. Mám pocit, že nic nedělají. Jenom tak žvaní a fotbal se nikam nehýbe,“ řekl iSport.cz Janda.



O fotbalovém dění si Petr Janda udržuje dobrý přehled, pravidelně navštěvuje  zápasy Bohemians 1905. Na působení Miroslava Pelty má jasný názor. „Je to stará struktura, nemá tam co dělat. Je to člověk, který je spojený s různými vlivy kolem, že už se snad ani neumí rozhodnout správně. Všichni jsou kamarádi a nikdo se nechce s dalším rozhádat. A každý rozumný člověk z fotbalu prchá,“ shrnuje Janda svoje pocity z vedení českého fotbalu.

Zaznamenal také Peltovu reakci na výzvu Sportu, kterou současný šéf českého fotbalu označil za nefér. „Tahle slova od něj nechápu.“ Obsazení nejvyšších postů v českém fotbale a neustálý počet skandálů podle něj ovlivňuje i náladu mezi obyčejnými fanoušky. „Pořád si o tom povídáme. Když mi někdo přijde říct, že byl nějaký zápas zaplacený, jsem z toho pak úplně špatný. Nechci tomu věřit. Chodím jako ryzí fanda, ale kdybych se dozvěděl, že někdo zaplatil vítězství mého týmu, přestal bych na stadion chodit.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud