18. února 2016 • 17:09

Kaplan nesmí pět let působit ve fotbale kvůli sázkařské aféře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala bývalého prvoligového hráče Daniela Kaplana za účast v sázkařské aféře z roku 2013 pětiletým zákazem činnosti a pokutou 50 tisíc korun. Komise doporučila výkonnému výboru, aby po dobu trvání trestu neumožnil Kaplanovi členství ve FAČR a aby požádal o rozšíření zákazu činnosti v rámci mezinárodní federace FIFA. Komise o tom informovala v tiskové zprávě.



Kaplan není prvním hráčem, kterého disciplinárka v souvislosti se sázkařskou aférou z roku 2013 potrestala. Už na jaře 2014 udělila stejně vysoký trest i pokutu také Davidu Placákovi, který působil v nižších soutěžích.

Šestatřicetiletý Kaplan hrával za Sokolov a Chomutov, v dresu Hradce Králové si připsal i tři starty v nejvyšší soutěži. Na disciplinárce už v minulosti vypovídal a komise ho nyní na základě výpovědi dalších svědků potrestala za zapojení do sázkařských aktivit. U dalších obviněných zatím komise neměla tak jasné důkazy jako u Kaplana.

Kauzu začala disciplinárka řešit v říjnu 2013, kdy zastavila jedenácti hráčům činnost na základě policejních obvinění. Mezi obviněnými byli i David Jablonský , který dnes odešel z Teplic na hostování do druholigového Sokolova, či Jan Halama, jenž naposledy v lize hrál za České Budějovice. Za ovlivňováním výsledků kvůli sázkám stála skupina Slováků, která manipulovala také duely slovenské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud