3. července 2008 • 13:43

Domenech ustál neúspěch na EURO

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérem francouzské fotbalové reprezentace zůstane i po neúspěchu na ME Raymond Domenech, který v roce 2006 dovedl tým do finále světového šampionátu.



Na červnovém turnaji v Rakousku a Švýcarsku se mu na předloňský úspěch navázat nepodařilo, když jeho svěřenci vypadli už po základní skupině, v které získali jediný bod za remízu s Rumunskem.

Národní federace na dnešním zasedání ale rozhodla, že Domenech bude ve funkci pokračovat, i když si fanoušci přáli jeho odchod. Šestapadesátiletý kouč má smlouvu do mistrovství světa v roce 2010.

Domenechovi se dnes dostalo zastání přímo od šéfa francouzského fotbalu Jeana-Pierra Escalettese. "Jeho bilance u národního týmu vůbec není špatná, není to žádná katastrofa. Dvakrát jsme se s ním dostali na vrcholný turnaj," uvedl Escalettes. Domenechův neuspěl na Euru ve "skupině smrti" v zápasech s Nizozemskem (1:4) a Itálií (0:2).

Pro Domenechovo setrvání se ale už před jednáním vyslovil i legendární francouzský hráč a nynější šéf UEFA Michel Platini. "Jde především o to znovu vybudovat mužstvo a dostat ho na světový šampionát v roce 2010. Nejlepší pro tuto práci je Raymond (Domenech), on zná hráče nejlépe," uvedl Platini.

Escalettes by si ale přál, aby Domenech třeba zlepšil komunikaci s médii, která jej kritizují za jeho odměřenost. Francouze pobouřila i skutečnost, že Domenech hned po mistrovství plánoval svatbu s dlouholetou přítelkyní Estelle Denisovou.

"Některé jeho výroky byly jako ocet na otevřené rány," připustil Escalettes. "Teď si přeju, aby se koncentroval jen na fotbal. Zdálo se mi, že komunikace byla nešťastná, agresivní a nesrozumitelná. Už má něco za sebou a teď je na něm, aby ukázal, že se poučil," řekl Escalettes.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud