7. července 2008 • 13:03

Aragonés: Nejsme nejlepší

Autor: ČTK
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalových mistrů Evropy Luis Aragonés prohlásil, že španělská reprezentace není nejlepší na světě. Reagoval tím na poslední vydání žebříčku FIFA z minulého týdne.,



V tom se Španělé poprvé v historii ocitli na prvním místě. Podle zkušeného kouče je hned několik lepších týmů v čele s Argentinou a Brazílií.

Španělsko se po triumfu na mistrovství Evropy dostalo do čela žebříčku FIFA s velkým náskokem před druhou Itálií a třetím Německem. Aragonés se však nedomnívá, že by to dokazovalo, že jsou Španělé nejlepší na světě.

"Měli jsme skvělý turnaj, ale je tu stále čtveřice či pětice zemí, které jsou o stupeň lepší než Španělsko. Brazílie a Argentina mají větší sílu," řekl Aragonés pro argentinský deník Perfil, z kterého citoval server skysports.com. "Španělsko bylo pouze nejlepší na evropském mistrovství.

Je to tým s velmi technicky vyspělými hráči, kteří na šampionátu vyřešili problém s obranou a měli nejlepší útok ze všech týmů," dodal trenér, který od nové sezony povede fotbalisty Fenerbahce Istanbul.

Brazílie je v žebříčku FIFA čtvrtá, Argentině patří šestá pozice. Jen o dvě příčky za ní je pak česká reprezentace. Pořadí se sestavuje na základě zápasů za poslední čtyři roky, přičemž novější utkání mají vyšší koeficient. Roli hraje rovněž význam zápasu i kvalita soupeře, naopak nezáleží na skóre ani na tom, zda mužstvo hraje doma, nebo venku.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud