18. listopadu 2011 • 10:29

Pelta: Bouřlivé oslavy? Šmicer měl zasáhnout, ale hráčům dám amnestii

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
44
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Nový šéf fotbalu nesouhlasí s vulgárními a přehnanými oslavami fotbalistů po postupu na EURO 2012. Miroslav Pelta jasně řekl, že měl přijít zásah manažera reprezentace Vladimíra Šmicra. Zároveň ale vyzývá veřejnost, aby hráčům za potrhané obleky a pokřik proti Radku Drulákovi udělila jednorázovou amnestii.



„Není to šťastné, je to špatně, měl tam být zásah manažera reprezentace, aby to mělo nějakou štábní kulturu,“ prohlásil Miroslav Pelta bezprostředně poté, co se stal předsedou Fotbalové asociace.

Divoké oslavy fotbalistů započaly již na hřišti. Pokračovaly v kabině, v letištní hale a naplno propukly přímo v letadle, kde si reprezentanti v euforii navzájem trhali drahé obleky.

„Na palubě letadla jsem byl, ale seděl jsem za zástěnou, takže jsem nevěděl, co se tam děje,“ krčí rameny Pelta, který i po příletu rychle opustil ruzyňské letiště. Hráči procházeli halou o něco později.

„Budeme se tím ještě zabývat. Už se to stalo, takže to nezměním, ale budu žádat, aby se to už neopakovalo. Fotbalisté si musejí uvědomit, že nereprezentují jen na hřišti,“ podotkl lodivod českého fotbalu.

Jedno z řešení se může dotknout i Vladimíra Šmicra, manažera národního týmu, který měl podle Pelty včas zasáhnout. Jenže tak neučinil.

„Chci, aby u týmu byla nějaká silná osobnost, někdo, před kým by v takové chvíli měli hráči respekt. Když už to nebude hráč, musí to být někdo zvenčí,“ má jasno Pelta.

Čeští fotbalisté slavili postup na EURO i pokřikem: Radek Drulák nemá ču****!
Video se připravuje ...

Šmicer se brání, že pokřiku na Radka Druláka v Černé Hoře zabránit nešlo. Jako svou chybu označil jen to, že dovolil, že se záběry dostaly na veřejnost.

A jak Pelta potrestá hráče? Zatím nijak. „Tentokrát, po takhle důležitém zápase, se přikláním k tomu, aby ti hráči dostali amnestii,“ uvedl. „Ale už se nic takového nesmí opakovat!“ doplnil.

I k Peltovi se totiž dostaly hlasy mnoha zástupců profesionálních klubů, podle nichž se fotbalisté konečně dočkali nějakého úspěchu, ale nedokázali ho správně mediálně prodat.

Fotbalisté přiletěli z Černé Hory kolem půl třetí hodiny v noci. Po oslavách v letadle měli roztrhané oblečení.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
44

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud