8. června 2012 • 23:34

Porážka s Ruskem nemusí být rozhodující, živí naději brankář Čech

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Rozhodl soupeřův přechod do útoku." Přesně tak zhodnotil porážku s Ruskem (1:4) brankář Petr Čech. Za chybující českou obranou si jen párkrát sáhl na balon, ale hned čtyřikrát ho lovil z branky. 



"Když jsme útočili, kolikrát jsme se nechali unést a byli vepředu ve velkém počtu. Tím jsme otevírali okénka v obraně a umožnili Rusům nás přečíslit," pronesl Čech v rozhovoru pro ČT.

Po konktaktní brance Václava Pilaře Češi cítili, že mohou vyrovnat. "Chtěli jsme lepší výsledek, protiútoky najednou byly na obou stranách," pokračuje reprezentační gólman.

Jenže vyrovnávací branky se český tým nedočkal. Naopak inkasoval ještě dvakrát a utrpěl krutý debakl 1:4. "Všech těch branek je škoda, protože se ve vyrovnané skupině můžou počítat," upozornil Čech.

Nicméně se nedomnívá, že prohra s favorizovaným Ruskem automaticky znamená selhání na turnaji.

"Vzpomeňte si na EURO 2008. To jsme naopak první zápas vyhráli a stejně nepostoupili. I když první utkání dává skupině ráz, nemusí být rozhodující," podotkl.

Tím ale zcela jistě bude následující zápas s Řeckem, které musí Bílkův tým porazit. "A taky budeme doufat, že Poláci podlehnou Rusku," dodal Čech.

Václav Pilař byl nakonec jediným českým střelcem
Václav Pilař byl nakonec jediným českým střelcem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud