Michal Petrák
15. června 2012 • 17:45

Rosický netrénoval, ale tvrdí, že je to lepší. Blafuje?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Nastoupí proti Polsku Tomáš Rosický? Na tuhle otázku neodpověděl ani předzápasový trénink v pátek večer. Kapitán českého týmu se rozhodl, že se ho nezúčastní, a svou připravenost nastoupit otestuje až v sobotu ráno – tedy jen několik hodin před zápasem. Zdá se však spíš, že blafuje.



„Můj stav je lepší a lepší, ale dohodli jsme se, že dnes trénovat nebudu a rozhodneme se až zítra,“ prohlásil Rosický na tiskové konferenci před tréninkem v pátek večer.

Tuto variantu přitom ještě ve středu týmový lékař Petr Krejčí vylučoval. Tvrdil, že aby trenér s hráčem mohl počítat, musí se zúčastnit předzápasového tréninku.

„To aby se předešlo situaci, že by zraněný fotbalista v páté minutě zápasu řekl, že to nejde,“ vysvětloval doktor.

Rosického trápí bolavý úpon Achillovy šlachy, kvůli tomuto problému odstoupil v úterý ze zápasu s Řeckem po jednom poločase. Ve čtvrtek se pak připravoval pouze v posilovně, kde prováděl kondiční cviky na rotopedu.

Tomáš Rosický spolu s Pavlem KolářemFoto ČTK

„S tím, že vynechám večerní trénink před zápasem a rozhodnu se až ráno, mám dobré zkušenosti. Proto jsem se k tomu odhodlal i teď. Zlepšuje se to celkem rychle a ještě mám docela dost času,“ je přesvědčený český kapitán.

V to, že ho bude moci postavit do sestavy, věří i Michal Bílek. „A v případě, že by tomu tak nebylo, už mám připravenou variantu, jak zálohu poskládám,“ prohlásil český kouč.

Otázkou je, nakolik trenér a kapitán blafují, aby znesnadnili přípravu Polákům. Že by Rosický nastoupil v základu s pouhým jedním tréninkem několik hodin před zápasem, se nejeví jako příliš pravděpodobná varianta.

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se v prvním poločase utkání s Řeckem zranil a musel střídat
Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se v prvním poločase utkání s Řeckem zranil a musel střídat

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud