Michal Petrák
15. června 2012 • 20:30

Polanski hrozí Česku: Pojedeme po prd*li od první minuty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Nestává se často, aby se předzápasová tisková konference změnila v show. Polský záložník Eugen Polanski však rozesmál všechny (polsky mluvící) přítomné, když použil slovíčko, které se vůbec neslučuje se spisovnou polštinou.



„Víme, že musíme vyhrát. Proto musíme od první minuty – promiňte – jezdit po prd*li,“ prohlásil a polští novináři se mohli potrhat smíchy.

Zatímco v češtině je výraz „jezdit po prd*li“ celkem běžně užívaný, polské slovo „napierdalać“ je o hodně barvitější. A vyjadřuje velké odhodlání, jaké z Poláků jen sálá.

„Je to největší zápas mé kariéry. A nejdůležitějším okamžikem v kariéře je pro mě vlastně celý turnaj. Připravovali jsme se na něj pět týdnů a nechceme si zítra večer říct, že jsme ze sebe po tu dobu nevydali všechno,“ přemýšlí Polanski. „Pokud ze sebe dáme všechno proti Čechům, vyhrajeme.“

Jakub Blaszczykowski slaví vyrovnání v zápase s RuskemFoto EPA

Záložník 1. FC Mainz tuší, o co jde. „Máme historickou šanci dokázat velké věci pro fanoušky a celý národ,“ uvědomuje si.

Je však přesvědčený, že mladý tým tíhu očekávání unese. „Pod větším tlakem jsme byli v prvním zápase s Řeckem. Teď, když máme za sebou povedené utkání s Ruskem, se cítíme pozitivně,“ tvrdí.

Jako defenzivnímu středopolaři je prý Polanskému jedno, jestli proti němu nastoupí Tomáš Rosický, nebo ne. Zdravotní stav českého kapitána nesleduje.

„Je mi jedno, kdo bude, nebo nebude hrát. Každý z Čechů umí hrát fotbal, a i bez Rosického budou silní,“ uvažuje před sobotním zápasem.

„My ale máme nastudované jejich silné stránky a slabiny a budeme hrát tak, aby měli víc problémů oni s námi než my s nimi. A pokud zahrajeme jako proti Rusku, nemůžeme prohrát,“ přesvědčuje.

Potvrdí Poláci sebevědomí na hřišti?

Jakub Blaszczykowski posílá své branky do nebe zesnulé matce
Jakub Blaszczykowski posílá své branky do nebe zesnulé matce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud