14. listopadu 2015 • 19:58

Robben dvěma góly zničil Wales. Nizozemci tuší, proč přišli o EURO

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arjen Robben řádí v plné parádě. Nizozemci díky jeho dvěma trefám vyhráli přátelský zápas ve Walesu a litují, že tahouna jejich týmu pustily zdravotní trable pořádně do hry až po skončení skupinové fáze kvalifikace o EURO 2016. Tahle výhra může „Oranjes“ těšit, ale náplastí na ránu v podobě absence na nejbližším evropském šampionátu určitě není.



Proti českým fotbalistům, kteří na zmíněné mistrovství postoupili, třeba Robben nehrál ani jednou. Nizozemci se trápili, nevydařená herní představení pak končila i výsledkovou blamáží. Teď se jen potvrdilo tušení, proč se nevedlo. S Robbenem, hvězdou mnichovského Bayernu, by to nejspíš v boji o EURO vypadalo jinak.

Robben svou první trefou ve Walesu poslal Nizozemce do vedení 2:1. Dostal míč na pravé křídlo, pohrál si s krajním obráncem Daviesem a pak už to byla klasika. Levou nohou si navedl míč ke středu pokutového území a obstřelil další dva bránící hráče. Gólman se pak sápal po ráně, která skončila u tyče, marně. Tohle byla paráda pro fajnšmekry.

Za stavu 2:2 pak přišla další chvíle kouzelného Nizozemce s jedenáctkou na zádech. Rozběhnutý dostal míč za obranu, sám před gólmanem se nemýlil a složil Wales definitivně na lopatky. Na druhou trefu už totiž domácí nedokázali reagovat. V roce 2015 si tak Robben za národní tým zahrál jen dvakrát a vstřelil dvě branky.

Nizozemec Arjen Robben zdraví diváky po utkání ve Walesu, dal dva góly a Nizozemci vyhráli 3:2
Nizozemec Arjen Robben zdraví diváky po utkání ve Walesu, dal dva góly a Nizozemci vyhráli 3:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud