16. listopadu 2015 • 22:49

Irové slaví postup na EURO, Češi stále mohou být v druhém koši

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Irska jako druzí po Maďarsku postoupili z baráže na mistrovství Evropy ve Francii v příštím roce. Ostrovní celek po remíze 1:1 v úvodním duelu na hřišti Bosny a Hercegoviny využil výhody domácího prostředí v odvetě a před vyprodaným stadionem v Dublinu zvítězil 2:0 dvěma góly Jonathana Walterse. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 20:45
Irsko
Irsko
2:0
ONLINE
16. listopadu
20:45
Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina
Góly

Domácí: 24. Walters, 70. Walters

Hosté:

Sestavy

Domácí: Randolph – Coleman, Keogh, Clark, Brady – Hendrick, Whelan (C) (90. O'Shea), McCarthy, Hoolahan (55. McClean) – Murphy (55. Long), Walters.

Hosté: Begović – O. Vranješ, E. Zukanović, Spahić, Kolašinac – Medunjanin (69. Đurić), Cocalić (46. Bešić) – Višća, Pjanić, Lulić (80. Ibišević) – Džeko (C).

Náhradníci

Domácí: Forde, Henderson, Wilson, O'Shea, McGeady, Long, Keane, McClean, Christie, Ward, Gibson, Arter

Hosté: Burić, Šehić, Bičakčić, Bešić, Ibišević, Hodžić, Sušić, Šunjić, Đurić, Hajrović, Hadžić, Salihović

Karty

Domácí: McClean, Long

Hosté: Spahić, Lulić, E. Zukanović, Džeko, Đurić

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra – Schaap (všichni Nizozemsko)

Stadion

Aviva Stadium (Dublin) [Kapacita: 51 151]

Vyřazení Bosny znamená, že český celek neztratil šanci figurovat při prosincovém losu šampionátu v druhém výkonnostním koši, který by mohl přinést papírově přijatelnější základní skupinu.

Svěřenci Pavla Vrby jsou podle koeficientu momentálně na posledním místě v druhém koši a sesadit do třetího je v baráži mohly právě Bosna a Ukrajina. Tu v úterý čeká odveta ve Slovinsku, kam si přivezla nadějnou výhru 2:0. Český tým postoupil na Euro jako vítěz své kvalifikační skupiny.

Po minutě ticha za oběti pátečních teroristických útoků v Paříži se hrál v Dublinu zpočátku opatrný fotbal. Míč sice častěji drželi hosté, ale do vedení šli v polovině první půle Irové.

Rozhodčí Kuipers odpískal Zukanovičovi hru rukou ve vápně a Walters z penalty nezaváhal. Skóroval ve třetím z posledních čtyř domácích zápasů Irska. Po změně stran se pak útočník Stoke City prosadil znovu, když v 70. minutě na zadní tyči dostal míč do sítě po přímém kopu.

Svůj střelecký účet tak vylepšil na pět branek za posledních šest duelů v reprezentaci. Irové si hlavně díky němu vybojovali v baráži druhou účast na evropském šampionátu po sobě a celkově třetí v historii. Hostující Ibiševič v nastavení trefil jen břevno a Bosna si po loňské premiéře na světovém šampionátu podruhé na velké akci nezahraje. Baráž v úterý uzavřou odvety Slovinska s Ukrajinou a Dánska se Švédskem.

Baráž o postup na fotbalové ME - odveta:

Irsko - Bosna a Hercegovina 2:0 (1:0)
Branky: 24. z pen. a 70. Walters. Rozhodčí: Kuipers (Niz.).
První zápas 1:1, postoupilo Irsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud