27. května 2016 • 18:18

Čechův další REKORD! Gólman Arsenalu má nejvíc startů za nároďák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady. Petr Čech má další rekord. Nikdo jiný nemá více startů ve fotbalové reprezentaci než současný gólman anglického Arsenalu. Za reprezentační áčko má 119 startů. Karel Poborský nasbíral o jeden zápas méně. Poprvé si brankář Čech zachytal za národní tým 12. února 2002 při utkání s Maďarskem, teď proti Maltě si připsal 119. start. Dá se čekat, že během následujících týdnů své vedení v žebříčku ještě zvýrazní.



Petr Čech je prostě výjimečným gólmanem. Mnohdy své starty ozdobí i čistým kontem a to na klubové i reprezentační úrovni. A tak není divu, že je stále jedničkou národního týmu. „Když jsem začínal v nároďáku, přál jsem si, abych odehrál aspoň jeden zápas,“ vzpomínal už před časem Čech. Přání se mu splnilo a nejen to, teď je rekordmanem.

Navíc si lze jen těžko představit, že by o primát v blízké době přišel. Z aktivních hráčů je mu nejblíž Tomáš Rosický (101 startů) a Jaroslav Plašil (98 startů), v případě návratu do reprezentace by svoji bilanci mohl vylepšit ještě Milan Baroš (zatím 93 startů). Momentálně to vypadá, že na prvním místě ohledně počtu startů vydrží brankářská jednička hodně dlouho.

GALERIE | TOP 10 reprezentantů s nejvíce starty

10. Jiří Němec - 84 zápasů
10. Jiří Němec - 84 zápasů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud