4. prosince 2015 • 04:59

Vrba zvažuje odchod po EURO. Vymění reprezentaci za klub?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to nečekaná zpráva, ale Miroslava Peltu možná v příštím roce čeká hledání nového reprezentačního kouče. Pavel Vrba se prý chce vrátit k trénování na klubové úrovni a ve smlouvě má klauzuli, která mu rozvázání ze čtyřletého kontraktu umožňuje. Nejvíc se mluví o zájmu z Ruska.



Ta zpráva běží fotbalovými kuloáry už několik dní. Pavel Vrba zvažuje, že po evropském šampionátu, které v příštím roce hostí Francie, opustí své místo a vrátí se ke každodenní práci na klubové úrovni.

Je jasné, že Miroslav Pelta , předseda FAČR, by jej pouštěl jen velmi nerad. I proto, že o něj v roce 2013 s Plzní hodně bojoval, navíc by složitě hledal adekvátní náhradu. Odchodu by však zřejmě nedokázal zabránit.

Z jednoduchého důvodu. Podle několika na sobě nezávislých zdrojů Sportu je v kontraktu klauzule, podle níž je za určitých podmínek Vrba volný. Mluví se o částce 400 tisíc eur, tedy něco přes deset milionů korun.

Podle jednoho ze zdrojů už se prý Vrba sešel s několika blízkými lidmi a oslovil je s tím, zda by nezačali sondovat situaci okolo možných zájemců o jeho služby. Jedním z nich by podle zákulisních informací mohl být tým Křídla sovětů Samara

Základní otázka zní, proč by měl Vrba uvažovat o konci, když se mu s reprezentací daří a z velmi těžké kvalifikační skupiny postoupil z prvního místa?

DALŠÍ INFORMACE O MOŽNÉM ODCHODU PAVLA VRBY OD NÁRODNÍHO TÝMU ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ SI HO MŮŽETE KOUPIT ZDE >>>

Titulní strana pátečního vydání deníku SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud