5. prosince 2015 • 04:50

Vrba a případný odchod do Ruska? Ve hře je silný Petrohrad

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle by byla velká pecka. Jedním ze zájemců o služby Pavla Vrby má být bohatý a ambiciózní Zenit Petrohrad. Z jeho lavičky po skončení této sezony odejde Portugalec André Villas-Boas a ruský klub se rozhlíží po nástupcích.



Česká reprezentace by mohla přijít o svého trenéra, Pavla Vrbu lákají do Ruska. Podle nejnovějších informací patří mezi uchazeče Zenit Petrohrad.

Jak už psal deník Sport v pátečním vydání, podle několika zdrojů trenér Pavel Vrba zvažuje, že po EURO 2016 skončí u reprezentace. Ačkoliv má kontrakt platný i na následující kvalifikační cyklus pro MS 2018, existuje ve smlouvě klauzule, která umožňuje – za finanční odstupné – předčasné vyvázání.

Vrbu prý k úvahám o odchodu vede mimo jiné chuť k návratu ke klubové praxi a také ambice zkusit nové výzvy. A klub, o kterém se nyní mluví v zákulisí, by jí určitě byl. Dva zdroje tvrdí, že mezi uchazeče patří Zenit Petrohrad. „Slyšel jsem o tom, i když mi to přijde vysoko,“ říká jeden z nich.

Už když deník Sport v minulých dnech pátral po informacích, uvedl jeden nejmenovaný funkcionář, že má jít o „silný klub z východu“. Tahle charakteristika by více seděla právě na Petrohrad než na Křídla sovětů, o nichž v kuloárech také padla zmínka.

Jisté je, že Petrohrad bude nejpozději po sezoně měnit trenéra, jelikož současný kouč André Villas-Boas už koncem září oznámil, že neprodlouží s klubem kontrakt a po skončení ročníku 2015/2016 z klubu odejde.

DALŠÍ INFORMACE O MOŽNÉM ZÁJMU RUSKÉHO CELKU O PAVLA VRBU ČTĚTE V SOBOTNÍM SPORTU. ELEKTRONICKOU VERZI VČETNĚ ARCHIVU NOVIN NAJDETE ZDE» 

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud