12. prosince 2015 • 20:50

Vrba: Nedvědovi se splnila těžká skupina. Teď ještě ten POSTUP

Autor: kah, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační kouč Pavel Vrba nechtěl dostat do skupiny na EURO Turecko a ejhle. Fotbalový Bůh se ukázal jako nemilosrdný a poslal Čechy s Turky na losu v Paříži rovnou proti sobě. K tomu přibyl ještě úřadující mistr Španělsko s Chorvaty. „Pavel Nedvěd říkal, že ideální je těžká skupina, tak se mu to splnilo,“ komentoval los reprezentační trenér. „Já ale věřím, že uhrajeme tolik bodů, abychom postoupili,“ dodal.



Český tým nečeká nic snadného. Proti němu budou stát úřadující mistři Evropy Španělé. Chorvatsko má mužstvo složené z několika hvězd a jak jsou Turkové nevyzpytatelní, bylo k vidění během kvalifikace. „Je to těžká skupina, podobně jako byla kvalifikace. Je v ní jeden velký favorit a to Španělsko. Pak tři mužstva, která budou bojovat o postup,“ popisoval své dojmy Vrba.

Podle něho má český tým na to, aby postoupil. „Možná je to dobře, že začínáme hned se Španělskem. Uvidíme, jestli to bude výhoda nebo ne. Já věřím, že uhrajeme tolik bodů, abychom postoupili dál. Ale čeká nás těžká skupina,“ tuší už dopředu český trenér.

Legendární Antonín Panenka se podílel na losu EURO 2016
Legendární Antonín Panenka se podílel na losu EURO 2016

Ten si před losem nepřál turecký tým a nakonec se s nimi po kvalifikaci potká i na samotném turnaji. „Patří k těm lepším v Evropě. To, že byli ve čtvrtém koši, určitě neodpovídá jejich kvalitě,“ uvedl Vrba své obavy z Turků.

Vrba také potvrdil, že česká výprava bude s největší pravděpodobností bydlet ve městě Tours, které leží zhruba 220 kilometrů na jih od Paříže. „Budeme hodně cestovat a tohle místo je uprostřed Francie. Blízko je letiště, jsme tam za 15 minut, takže vyhovující destinace. Bude tam klid. Takové prostředí jsme hledali,“ řekl reprezentační trenér.

Základní skupiny EURO 2016

A B C D E F
Francie Anglie Německo Španělsko Belgie Portugalsko
Rumunsko Rusko Ukrajina ČESKO Itálie Island
Albánie Wales Polsko Turecko Irsko Rakousko
 Švýcarsko Slovensko  S. Irsko Chorvatsko Švédsko Maďarsko

Velký rozhovor s Pavlem Vrbou najdete v nedělním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud