1. února 2016 • 04:59

Rosický a EURO? Nepatří tam, zabíral by místo zdravým, říká chirurg

Autor: šq, dvo, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čtvrtě roku dával své tělo dohromady, aby se mohl vrátit na stadiony v Premier League. Když se však Tomáš Rosický uzdravil a dohnal tréninkové manko, přišla krutá rána. Další zranění! Slovo, na které už musí být český reprezentační kapitán během své kariéry už alergický. „Je to smutné, ale podle mě jeho kariéra na vrcholové úrovni skončila,“ řekl Sportu špičkový chirurg Josef Maurer.



Na téma Tomáš Rosický a zranění by se dalo diskutovat hodiny. Pětatřicetiletý fotbalista prožil během posledních 10 let pořádné martyrium a na jeho zdraví se zdravotní potíže výrazně podepsaly. „Je to smutné, ale podle mě jeho kariéra na vrcholové úrovni skončila,“ tvrdí razantně uznávaný chirurg Josef Maurer.

„Je skoro nepoužitelný, jeho návraty budou nanejvýš epizodní. Je prostě křehký, což jsem říkal už před mnoha lety a jediný, kdo to nechtěl slyšet, byl Tomášův manažer Pavel Paska. Ale bohužel se to od té doby jenom potvrzuje,“ dodává lékař, který v minulosti působil například v realizačním týmu fotbalové Slavie.

Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci
Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci

Podobný názor jako Maurer má i jeho kolega Jaroslav Husták. Ten si myslí, že hlavní problém byl ve zranění podkolenní šlachy, kvůli kterému byl Rosický pomalu rok a půl bez fotbalu.

„To je zkrátka moc. Na původní úroveň se v podstatě vrátit nelze. V těle se vždy najde slabé místo, které povolí. Nejde o samotné koleno, s tím už třeba žádný problém mít nebude, nalepují se však další souvislosti,“ vysvětluje Husták.

„Je příliš optimistické, že Tomáš naplno zvládne v plné zátěži rok, aniž by se zranil. Ze srdce bych mu přál opak,“ dodává renomovaný vedoucí lékař z petřvaldské kliniky.

S dalším zdravotním problémem českého reprezentačního kapitána se také znovu otevírá otázka, zda s ním má trenér národního týmu Pavel Vrba počítat pro EURO ve Francii.„Na EURO nepatří, hodně bych to zvažoval. V nominaci zabere místo někomu zdravému. Nevydrží zátěž. Je to smutné, protože takového hráče tu mít dlouho nebudeme,“ varuje Maurer.

Další zajímavosti okolo situace Tomáše Rosického najdete v pondělním vydání deníku Sport.
Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-synot-liga-rocnik-2015-16/256458/petrzela-poprve-povede-banik-utika-mu-pavlenka-mensah-ci-narh.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copy

Titulní strana pondělního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud