2. února 2016 • 14:17

Rosického je mi líto, řekl Vrba. Na EURO je připravený i bez něj

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva o novém zranění Tomáše Rosického velmi zasáhla i Pavla Vrbu. Reprezentační trenér se na svého kapitána hodně těšil a věřil, že směrem k EURO se stihne dát do kupy. Teď se situace mění a český kouč musí počítat i s variantou, že klíčový středpopolař letní šampionát nestihne. "Hrozně mě to mrzelo," přiznal Vrba na setkání s několika novináři.



Osm měsíců trvalo, než se Tomáš Rosický dostal na hřiště v ostrém zápase prvního týmu Arsenalu. V poháru proti Burnley odehrál závěrečných 20 minut, bohužel už po čtyřech minutách na trávníku se znovu zranil.

"Když jsem se to dozvěděl, hrozně mě to mrzelo. Dlouhodobě se připravoval, aby byl nachystaný, absolvoval individuální tréninky. Trenér Arsenalu byl trpělivý, měl kondičního trenéra, který se o něj staral, odehrál i zápas za juniorku. Je mi strašně líto, že se to stalo," neskrýval zklamání trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba .

Jak Rosického aktuální stav vypadá? "Samozřejmě jsem informovaný přímo od Tomáše. Absolvuje vyšetření, má ještě poslat výsledky do Německa. Ani on ještě přesně neví, jaký je rozsah zranění. Nechal bych to opravdu na dobu, kdy budeme vědět, co to je, pak se k tomu můžeme vyjadřovat. Navíc to by mělo přijít od Tomáše nebo jeho manažera," odmítl spekulovat Vrba.

Kvůli problémům se stehenním svalem Rosickému hrozí až šestitýdenní pauza. Pokud by návrat na hřiště trval opravdu takhle dlouho, vážně by hrozilo, že se Rosický nestihne připravit na letní šampionát ve Francii. Pro český tým přitom znamená klíčového hráče.

"Kdyby měla být jeho pauza 6-7 týdnů, (plus období, než se dostane k zápasům, pozn. red.), je to složité. Nechci se vyjadřovat, jak to bude dál. Ale pokud to bude vážnější, je to velký problém," připustil Vrba.

Český kouč má v hlavě i variantu, kdy bude muset skládat tým bez týmové opory. „Už v průběhu kvalifikace jsme absolvovali polovinu zápasů bez Tomáše. Alternativy jsou, na podzim jsme některé zápasy zvládli velice dobře, i když nemohl hrát. Myslím, že jsme připraveni na variantu s ním i bez něj."

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud