6. května 2016 • 04:50

(Ne)jistá jména pro EURO. Šural zkusí trénovat, Vrba váhá u útočníků

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělal si seznam 35 jmen. Z nich Pavel Vrba vybere 23 hráčů, kteří poletí hájit české barvy na fotbalové mistrovství Evropy do Francie. Čas do nominace se krátí, své vyvolené kouč národního týmu odhalí už 19. května na nominační tiskové konferenci. Kdo se na turnaj pravděpodobně podívá, komu se i kvůli zdravotním trablům naopak Francie začíná vzdalovat?



Brankáři

Tady Pavel Vrba těžké rozhodování mít nebude. Pokud nepřijdou nějaké zdravotní komplikace, do Francie určitě pojede dvojice Petr Čech, Tomáš Vaclík. Jednička je dopředu daná, rekordman v počtu reprezentačních startů a opora Arsenalu je dlouhá léta klíčovou osobností národního týmu. Záda bude Čechovi krýt Vaclík, který si skvělými výkony vybojoval dlouholetou smlouvu v Basileji. Jako gólman číslo tři se ke stabilní dvojici pravděpodobně připojí mladý Tomáš Koubek na jaře hostující v Liberci.

Obránci

Ze zadáků pojedou nejspíš Tomáš Sivok, Marek Suchý, David Limberský, Pavel Kadeřábek, Theo Gebre Selassie. K nim se přidají pravděpodobně i Daniel Pudil a Michal Kadlec, byť ten v Besiktasi nastoupil v lize naposledy 13. března, příležitosti dostává pouze v poháru. Otazník visí hlavně nad jménem čtvrtého stopera. Vrba dal v poslední přípravě se Švédskem šanci nováčkovi Jakubu Brabcovi. Skvělými výkony v Plzni si ale o místo řekl zkušený Roman Hubník, který má podle informací Sportu momentálně navrch. Další možností je i druhý z plzeňských stoperů Jan Baránek.

Záložníci

Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí, Vladimír Darida. To jsou jasné opory, které si držely formu i během jarní sezony. Pro Pavla Vrbu je potěšující, že se po zranění rychle vrátil Jaroslav Plašil, v Bordeaux pravidelně nastupuje od začátku dubna a v nominaci by též neměl chybět. Obrovský pokrok dělá Tomáš Rosický, který se dostává do tempa v juniorce Arsenalu. U českého kapitána roste naděje, že letní turnaj stihne. „Tomáš je takový hráč, že pokud bude zdravotně v pořádku, má velkou šanci,“ neskrýval Vrba.

Po těžkém zranění kotníku by měl v příštím týdnu začít trénovat sparťanský záložník Josef Šural, o něj trenér Vrba údajně hodně stojí. Díky tomu, že začal v Anglii pravidelně hrát, má velmi blízko k nominaci křídlo z Brightonu Jiří Skalák. Mračna se naopak stahují nad Davidem Pavelkou. Záložník turecké Kasimpasy si v březnu zlomil žebro a teprve nyní se dostal alespoň na lavičku, což je problém. O EURO kvůli otřesu mozku nejspíš přijde sparťanský univerzál Martin Frýdek. Do Vrbova seznamu by naopak mohl patřit plzeňský Daniel Kolář, případně Jan Kovařík, jeden z nejlepších hráčů jarní Synot ligy. Na místě defenzivního štítu není bez šance Lukáš Mareček či Kamil Vacek.

Spokojený Vrba: U Rosického jde všechno podle plánu
Video se připravuje ...

Útočníci

Trenér Vrba přiznává, že mezi útočníky bude mít nejtěžší rozhodování. „Tenhle post je nejvíc otevřený,“ prohlásil ve čtvrtek. Problémem je, že žádný z českých koncových hráčů nemá oslnivou formu. Tomáš Necid vstřelil gól v turecké lize naposledy na začátku února, přesto má nejblíž k pozici české jedničky. Spolu s ním by se měl v nominaci objevit Matěj Vydra, který bojoval o místo v sestavě na hostování v Readingu. Pak je na řadě David Lafata, případně Milan Škoda. Z dalších jmen už příliš na výběr není, třeba Libor Kozák a Václav Kadlec jsou zranění. Důležité bude i rozhodnutí, zda Vrba do nominace zařadí tři, nebo čtyři útočníky. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud