17. května 2016 • 04:40

Reprezentace zahájí kemp před EURO. Čtvrtým stoperem bude Hubník!

Autor: kah, kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Své vyvolené pro EURO 2016 představí český reprezentační trenér Pavel Vrba ve čtvrtek. Už ve středu se ale většina širšího kádru reprezentace sejde na tréninkovém kempu, aby je kouč mohl vidět před uzavřením nominace. Jedna z tajenek se zdá být vyřešena. Čtvrtým stoperem do party bude plzeňský kapitán Roman Hubník.



Oficiální sraz reprezentace je naplánován na pondělí 23. května, ovšem už ve středu se sejde většina hráčů, kteří jsou v širším okruhu nominace pro turnaj ve Francii, na tréninkovém kempu. Trenér Pavel Vrba chce vidět, jak na tom někteří z nich momentálně jsou. Především ti, kteří se potýkají se zdravotními problémy.

I kvůli nejasnému stavu některých adeptů na nominaci je pravděpodobné, že trenér ve čtvrtek oznámí vybranou třiadvacítku, plus několik dalších jmen, která vyrazí s týmem na soustředění do Rakouska, ovšem tito hráči by měli být srozuměni s tím, že jedou v roli náhradníků. To znamená, že nejedou přímo bojovat o EURO, ale na turnaj se podívají jen v případě zranění někoho z třiadvacítky.

Zdravotní problémy komplikují Vrbovi samotný výběr hráčů, i proto je ve hře několik variant. Když nepočítáme brankáře ( Čech , Vaclík , Koubek), vypadá nejjasněji obrana. Jediným otazníkem byla pozice čtvrtého stopera vedle Tomáše Sivoka , Michala Kadlece a Marka Suchého.

Na březnové zápasy byl nominován Jakub Brabec, ale podle informací Sportu s ním trenéři nepočítají. Preferovanou volbou je Roman Hubník, jemuž se jarní část – byť jen na české úrovni – povedla.

A také Karel Krejčí, trenér Viktorie a Vrbův asistent u národního týmu, připustil, že volba padne na stopera Plzně. „Za to, co předváděl v závěru sezony, kdy nám pomohl k titulu, by si nominaci zasloužil. Věřím, že tam bude. Pokud bude zdravý, určitě má týmu co dát,“ prohlásil. 

Trenéra sezony Krejčího mrzela kaňka, objev Schick zabojuje o EURO
Video se připravuje ...

Další informace o české nominaci na EURO čtěte v úterním vydání deníku Sport. Elektornickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Deník SportFoto Deník Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud