17. května 2016 • 15:44

Němci berou na EURO Schweinsteigera i Podolského. Vsadí také na mládí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V širší nominaci fotbalistů Německa na mistrovství Evropy ve Francii, kterou dnes na francouzském velvyslanectví v Berlíně oznámil trenér Joachim Löw, jsou kromě 14 mistrů světa z Brazílie i tři nováčci. V sedmadvacetičlenném kádru nechybí obvyklé opory brankář Manuel Neuer, obránci Jonas Hector a Jérome Boateng, záložníci Toni Kroos a Mesut Özil či útočník Thomas Müller.



V nominaci je i zkušený kapitán mistrů světa Bastian Schweinsteiger, ačkoli od března kvůli zranění nehrál. Premiérové reprezentační pozvánky se dočkali záložníci Julian Brandt, Joshua Kimmich a Julian Weigl. Do 31. května musí Löw ze stávajícího kádru vyškrtnout čtyři hráče.

Nominace na EURO sledujte ONLINE ZDE >>>

Německo se na Euru ve skupině C utká s Ukrajinou, Polskem a Severním Irskem. Ještě předtím změří v přípravě síly se Slovenskem (29. května) a Maďarskem (4. června).

Širší nominace Německa na mistrovství Evropy:

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Bernd Leno (Leverkusen), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona/Šp.).

Obránci: Shkodran Mustafi (Valencie/Šp.), Jonas Hector (Kolín nad Rýnem), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels (Dortmund), Emre Can (FC Liverpool/Angl.), Antonio Rüdiger (Stuttgart), Jérome Boateng (Bayern Mnichov), Sebastian Rudy (Hoffenheim).

Záložníci: Karim Bellarabi, Julian Brandt (oba Leverkusen), Julian Draxler, André Schürrle (oba Wolfsburg), Sami Khedira (Juventus Turín/It.), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.), Mesut Özil (Arsenal/Angl.), Lukas Podolski (Galatasaray/Tur.), Marco Reus, Julian Weigl (oba Dortmund), Bastian Schweinsteiger (Manchester United/Angl.), Joshua Kimmich.

Útočníci: Mario Götze, Thomas Müller (všichni Bayern Mnichov), Mario Gómez (Besiktas/Tur.), Leroy Sané (Schalke).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud