19. května 2016 • 04:40

Souboje o nominaci na EURO: Šanci mají Schick, Kovařík i Mareček

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na minisouboj o nominaci na EUROPodívejte se na minisouboj o nominaci na EUROFOTO: Koláž iSport.cz

    Už dnes vysloví reprezentační trenér Pavel Vrba jména vyvolených, kteří budou patřit do širší nominace na EURO ve Francii. Neměla by chybět jména opor jako jsou Petr Čech, Tomáš Sivok či uzdravující se Tomáš Rosický. Ne každý má však místo v konečném 23členém výběru jisté. Kdo o svou nominaci stále bojuje? Přímý přenos tiskové konference s trenérem Pavlem Vrbou sledujte v přímém přenosu od 12:30 ZDE>>>

  • Útok: Lafata – Schick – Škoda

    David LafataFoto Michal Beránek (Sport)

    Zřejmě největší otazník pro Pavla Vrbu . Sparťan David Lafata byl většinu úspěšné kvalifikace útočníkem číslo jedna. Během jarní ligové sezony se mu však vytvořila konkurence. O 14 let mladší forvard Patrik Schick svými jarními výkony na hostování v Bohemians a v reprezentační jednadvacítce donutil trenéra Vrbu, aby o složení útoku přemýšlel do poslední chvíle. Osm ligových a osm reprezentačních tref na něj udělalo dojem. Šanci porvat se o nominaci má také slávistický kanonýr Milan Škoda , který se na jaře po zranění střelecky hledal, ale stále patří do širšího kádru reprezentace.

  • Levá záloha: Šural - Kovařík

    Josef ŠuralFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Levý kraj zálohy má pod palcem sparťan Ladislav Krejčí . Souboj se svádí o pozici jeho náhradníka. Pro trenéra Vrbu je jasnou volbou Josef Šural , který předváděl kvalitní výkony v závěru kvalifikace. Proti je však jeho choulostivé zdraví. Od poloviny dubna, kdy si v ligovém zápase proti Bohemians poranil kotník, neodehrál ani minutu. Pokud by opravdu dospělo k situaci, že by na EURO nemohl s týmem odcestovat, šanci dostane plzeňský záložník Jan Kovařík, který si během jara udržoval velmi slušnou formu.

  • Střed zálohy: Kolář – Mareček

    Lukáš MarečekFoto Barbora Reichová (Sport)

    Velmi zvláštní souboj, který bude záležet na tom, jak se trenér Vrba rozhodne, že složí záložní řadu. Jednou variantou je vzít čtyři střední záložníky ( Darida , Plašil , Pavelka a Mareček), nebo jen zmíněné první tři a mít ztrojený post ofenzivního záložníka. Tedy kromě Rosického a Bořka Dočkala i Daniela Koláře .

  • Obrana: Pudil - záloha

    Daniel PudilFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Pokud by chtěl reprezentační trenér vzít do Francie deset hráčů do středu pole, musel by ubrat v obraně. A Černý Petr by padl na obránce Sheffieldu Wednesday Daniela Pudila, který alternuje na levé straně za Davida Limberského . Vrba má totiž výhodu, že levý kraj obrany zvládne odehrát i Theodor Gebre Selassie , který běžně hraje vpravo. Pro Pudila by to však byla obrovská rána. Bylo by to už potřetí, kdy by těsně před šampionátem vypadl ze závěrečné nominace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud