19. května 2016 • 12:33

Vrba vybral hráče pro EURO! Jede Rosický, šanci má i Schick

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, odtajněno. Trenér českých fotbalistů Pavel Vrba oznámil na nominační tiskové konferenci jména 28 hráčů, 23 z nich se dostane do závěrečné nominace na EURO ve Francii. Nechybí kapitán Tomáš Rosický, který sezonu v Arsenalu vynechal kvůli zdravotním problémům. Největším překvapením je povolání Patrika Schicka, mládežnického reprezentanta v minulém ročníku hostujícího v Bohemians.



Pozvánku od Vrby dostali také obránce Ondřej Zahustel, Roman Hubník či záložníci Lukáš Mareček s Janem Kovaříkem. V mužstvu jsou i záložníci Josef Šural a David Pavelka, kteří byli značnou část jara zranění.

"V poslední době se to (zdravotní problémy) týkaly čtyř hráčů – Pavelka, Škoda, Hubník, Šural. Tomáše Rosického bych z toho vynechal, odehrál už zápasy za juniorku Arsenalu a byl v plném tréninku," uvedl Vrba. "Jsem rád, že někteří dali přednost stoprocentnímu uzdravení, aby byli fit a ukázali se na EURO v co nejlepším světle. Hodně si toho vážím,“ dodal.

Kouč do konce týdne se zúží kádr na požadovaných 23 hráčů, kteří odcestují na soustředění do Rakouska a následně na turnaj do Francie. „Je možné, že do Rakouska vezmeme jednoho hráče navíc, kdyby se někomu něco stalo. Druhou variantou je, že hráčům oznámím, aby byli připravení doma,“ upřesnil Vrba.

Největší otazníky má trenér u hráčů do ofenzivy. "Máme pět hrotových útočníků, někteří z nich mohou hrát i na straně. Ale týká se to (zúžení kádru) hlavně ofenzivnějších hráčů,“ přiznal český kouč.

Frýdek vypadal hodně zajímavě, kvůli zranění chybí

Pokud by byl zdravý, v širším výběru by nechyběl Martin Frýdek. "Vypadal hodně zajímavě, momentálně je bohužel zraněný. Ten by v širší nominaci určitě byl. Jinak si neuvědomuju, že bych na někoho zapomněl,“ uvedl Vrba. V nominaci vynechal například Kamila Vacka či Jakuba Brabce (ten ale podle slov kouče má zdravotní problémy).

Jediným nováčkem v českém výběru je Patrik Schick. "Hrál velice dobrá utkání, Bohemka i jeho zásluhou předváděla zajímavý fotbal. Na jaře byl součástí týmu, který uspěl, proto si nominaci zasloužil," pochváli český kouč teprve dvacetiletou naději.

Český tým už ve středu zahájil první tréninkový kemp a oficiálně se sejde před soustředěním v pondělí. V Rakousku, kam vyrazí o dva dny později, čekají reprezentaci dva přípravné duely, 27. května s Maltou a 1. června s Ruskem.

Generálka na EURO proběhne v pražském Edenu 5. června v Edenu proti Jižní Koreji, první zápas ve Francii čeká tým 13. června proti Španělsku.

Česká nominace na EURO 2016

Brankáři: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Sparta)
Obránci:  Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec (Fenerbahce), Ondřej Zahustel (Sparta), Roman Hubník (Viktoria Plzeň), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchý (Basilej).
Záložníci: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Jaroslav Plašil (Bordeaux), David Pavelka (Kasimpasa), Jiří Skalák (Brighton), Ladislav Krejčí (Sparta), Bořek Dočkal (Sparta) Josef Šural (Sparta), Tomáš Rosický (Arsenal), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Jan Kovařík (Viktoria Plzeň), Lukáš Mareček (Sparta)
Útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor), Matěj Vydra (Reading), David Lafata (Sparta), Patrik Schick (Bohemians), Milan Škoda (Slavia).

Sledujte všechny nominace na EURO 2016 ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud