20. května 2016 • 14:18

Vrba zužoval nominaci. Vydra a Zahustel nejedou, mimo také Kovařík

Autor: kah, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační trenér Pavel Vrba už zúžil nominaci na EURO 2016. Pokud nedojde ke zranění některého z hráčů, tak se do Francie se s mužstvem nepodívají útočníci Matěj Vydra, Ondřej Zahustel a Jan Kovařík. „Bylo to složité rozhodování. Zvlášť u útočníků jsme to řešili dlouho, nakonec jsme se rozhodli pro tuto variantu. Samozřejmě jsme při skládání nominace hleděli i na to, co kteří hráči odvedli v kvalifikaci,“  uvedl Vrba pro fotbal.cz.



Čtyřiadvacetiletého Vydru, který strávil sezonu na hostování v druholigovém anglickém Readingu, Vrba vyřadil zatím jako jediného z pěti ve čtvrtek nominovaných útočníků. "Bylo to složité rozhodování. Zvlášť u útočníků jsme to řešili dlouho, nakonec jsme se rozhodli pro tuto variantu," řekl pro internetové stránky fotbal.cz Vrba, který zúžil kádr po skončení třídenního úvodního tréninkového kempu v Praze.

Vydra stejně jako plzeňský Kovařík a sparťan Zahustel přišel o šanci na premiérovou účast na seniorském Euru. V neprospěch Kovaříka zřejmě hrála nula na kontě startů za reprezentační A-tým, Zahustel zase doplatil na to, že na jaře laboroval se zraněním.

GALERIE: Podívejte se na aktuální nominaci Česka na EURO

"Co se týká Zahustela a Kovaříka, oba odehráli v české lize dobrou sezonu a zaujali. V neprospěch Zahustela hrálo i jeho zranění z průběhu jara, které částečně náš výběr ovlivnilo. Samozřejmě jsme při skládání nominace hleděli i na to, co kteří hráči odvedli v kvalifikaci," uvedl Vrba.

V tuto chvíli má v kádru tři brankáře, osm obránců, deset záložníků a čtyři útočníky. Šanci zabojovat o šampionát stále má například záložník Lukáš Mareček či dvacetiletý Patrik Schick, jenž zůstal mezi ofenzivními hráči.

"Patrik si to zasloužil svými výkony v dresu Bohemians 1905, dobře se jevil také na tomto třídenním kempu. Šanci ukázat se bude mít také v Rakousku," prohlásil Vrba.

Český tým se oficiálně sejde v pondělí a na soustředění vyrazí o dva dny později. Někteří hráči dorazí až přímo do Rakouska, například obránce Daniel Pudil hraje s Sheffieldem Wednesday až 28. května finále play off o postup do Premier League.

V Rakousku čekají reprezentaci dva přípravné duely, 27. května s Maltou a 1. června s Ruskem. "Chceme, aby se hráči, kteří budou v Rakousku, zapojili do obou utkání. Někteří dostanou samozřejmě delší časový úsek. Především v utkání s Ruskem už budeme sestavu rýsovat směrem k mistrovství Evropy," uvedl Vrba.

Nominace všech týmů na EURO 2016 sledujte ONLINE ZDE>>>

Trenér Vrba vybral hráče pro EURO! Jede Rosický, šanci má i Schick
Video se připravuje ...

Česká nominace na EURO 2016

Brankáři: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Sparta)
Obránci: Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec (Fenerbahce), Roman Hubník (Viktoria Plzeň), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchý (Basilej).
Záložníci: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Jaroslav Plašil (Bordeaux), David Pavelka (Kasimpasa), Jiří Skalák (Brighton), Ladislav Krejčí (Sparta), Bořek Dočkal (Sparta) Josef Šural (Sparta), Tomáš Rosický (Arsenal), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň) Lukáš Mareček (Sparta).
Útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor), David Lafata (Sparta), Milan Škoda (Slavia), Patrik Schick (Bohemians).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud