Jan Podroužek
21. května 2016 • 17:00

Smolař Vydra. Podruhé mu utíká EURO, Vrba upřednostnil Necida

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé léto za sebou a opět utrpení. Matěje Vydru po roce zase zkouší osud. Už podruhé mu totiž utíká velký turnaj, na kterém sám chtěl moc být. Po loňském EURO jednadvacítek nebude na letošním dospělém mistrovství Evropy ve Francii. Včera figuroval čtyřiadvacetiletý útočník mezi vyřazenými hráči.



Je to jiná situace. A možná i jinak bolí. Ale prostě bolí. Jasné sdělení, že Matěje Vydru mine během roku druhý velký turnaj, je dostatečný důvod pro to být nešťastný. Navíc když je jeho vyřazení překvapivé, ne obecně očekávané.

Ke včerejšímu postoji realizačního týmu reprezentačního áčka se hráč ani jeho manažer Ondrej Chovanec nechtěli vyjadřovat. „Vše je řečené nominací, další slova už jsou zbytečná,“ reagoval velmi decentně Chovanec na žádost o rozhovor.

V mladém hráči to ale musí vřít. Zklamání, nepříjemné překvapení... Tahle bolest má totiž svou zhruba rok starou sestřičku. Tehdy to ale bylo trochu jinak.

Vydra před začátkem EURO jednadvacítek, které se hrálo v Česku, patřil mezi největší hvězdy výběru Jakuba Dovalila. Sám kouč a jeho tým ho chtěli za každou cenu mít. Jenže tehdy se zaseknul Giampaolo Pozzo, majitel Watfordu, s nímž loni Vydra postoupil do Premier League.

Trenér Vrba vybral hráče pro EURO! Jede Rosický, šanci má i Schick
Video se připravuje ...

Nepovedený konec rozhodl

Mladý útočník i manažer Chovanec tehdy dokonce zabouchali na Pozzovu kancelář a přišli naposledy požádat o svolení, aby Vydra mohl na turnaji hrát. „Ne. A konec diskuze,“ vyběhl s nimi Pozzo.

Realizační tým „lvíčat“ žil zhruba šest dní ve lži, že ještě existuje naděje, jenže postoj bohatého Itala byl dávno jasný a hlavně neměnný. Důvod? Aby se mohl rodák z Chotěboře včas dostavit na předsezonní přípravu. Na domácí šampionát se tak koukal akorát jako divák a stejně pak ve Watfordu nevydržel. A tady se propojuje minulá bolest s tou současnou.

Vydra ztratil dobrou pozici v týmu a vybral si jako místo dalšího pobytu hostování v Readingu. I přes počáteční nadějný vstup do nového angažmá se výkonnostně propadl, poslední měsíc ve druhé lize dokonce nehrál vůbec, protože klub přijal filozofii, že zkažený ročník dohraje téměř výhradně s vlastními hráči. Konečná vizitka českého útočníka? 31 ligových zápasů, tři góly.

Zejména jarní část soutěže Vydrovi nevyšla. I přesto ale panoval obecný pohled na věc, že vzhledem k jeho herním dispozicím by mu EURO ve Francii nemělo utéct. Nakonec se ale podle informací deníku Sportu dostal do přímého souboje o post s Tomášem Necidem , ani ten neměl mít flek mezi 23 vyvolenými jistý. A vyhrál střelec Bursasporu.

Talent z Vysočiny si musel zabalit. Zase.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud