21. května 2016 • 17:30

Čech na návštěvě ve Sportu. Děti se ptaly i na návrat do Chelsea

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do redakce Sportu přišel v sobotu dopoledne jeden z nejúspěšnějších sportovců české historie. Petr Čech, elitní gólman světa a opora národního týmu i Arsenalu. Během návštěvy se dostalo i na otázky, které pokládaly přítomné děti. Ty zajímalo například to, zda by se 34letý gólman vrátil do Chelsea, kde prožil největší úspěchy výjimečné fotbalové kariéry.



Redakce Sportu měla vzácnou návštěvu. Petr Čech dorazil na začátku víkendu ve skvělé náladě, opálený a plný energie. Mimo jiné odpovídal i na dotazy zvídavých dětí, které se přišly na nejlepšího českého gólmana podívat.

„Je váš sen dát gól?“ zazněla první otázka, když šéfredaktor deníku Sport a portálu iSport.cz Lukáš Tomek vyzval přítomné mladé tváře, aby se gólmana Arsenalu ptaly na to, co je zajímá.

Čech se při dotazu pousmál a spustil: „Můj sen je většinou gól nedostat. Když ale člověk prohrává 0:1, 1:2, má představu přiběhnout na roh a sní o tom, že se něco stane, že dá branku,“ přiznal úspěšný gólman.

Další otázka směřovala k návratu do Chelsea, kde Čech během jedenácti let vyhrál všechny dostupné trofeje. „Strašně těžko se mi na to odpovídá. Nerad jsem odcházel, bylo to pro mě těžké. Ale dvakrát vstupovat do stejné řeky není možné, takže nevím. Záleželo by na okolnostech. Kdyby tady ta možnost byla, byl bych rozpolcený.“

Čech odpovídal dětem: Vratíte se do Chelsea? Dáte gól?
Video se připravuje ...

Původně chtěl být hokejovým brankářem

Malé hosty v redakci Sportu také zajímalo, jestli Čech odmalička snil o kariéře v brance. „Vždycky jsem chtěl být brankář v hokeji. Ale člověk si musel koupit výstroj, to v mé rodině nebylo možné. Tak mě chytře navezli na fotbal a mě to chytlo,“ zavzpomínala česká reprezentační jednička.

Do branky se dnešní gólman Arsenalu ale zprvu nehrnul. „Čirou náhodou jsem tam skončil v jednom zápase, kdy nám nepřišel brankář. Od té doby trenéři chtěli, abych v bráně byl, hádali se o mě, jestli mám hrát, nebo chytat. Když jsem nechytal, tak jsem hrál, to mě bavilo nejvíc. Potom jsem si ale ošklivě zlomil nohu, čtyři měsíce jsem měl sádru, pak mě strašně bolela noha, když jsem musel běhat. V té době bych nevydržel celý zápas, tak jsem zůstal v bráně,“ prozradil Čech o svých začátcích v rodné Plzni.

Čech během dopolední návštěvy vstoupil do Síně slávy deníku Sport, stihl odpovědět na dotazy čtenářů (na iSport.cz uvidíte v neděli) a deníku Sport poskytl velký rozhovor (vyjde v pondělí). Před blížícím se mistrovství Evropy ve Francii se témata samozřejmě točila i kolem blížícího se reprezentačního vrcholu sezony.

„Jsme tým bez hvězd, vyloženě spoléháme na tým. Někdy to je o hodně lepší, než spoléhat na dva, tři hráče, kteří by to měli za ty ostatní udělat. Máme tam hráče, kteří budou chtít ukázat, že mají na mezinárodní měřítko. Spousta z nich si může otevřít dveře do velkého fotbalu. Záleží jen na nich, jak se jim to podaří. Já věřím, že se jim to všem podaří, to by znamenalo, že budeme úspěšní,“ přál si rekordman v počtu reprezentačních startů (aktuálně 118).

Petr Čech vstoupil do Síně slávy deníku Sport: Focení před EURO i video plné emocí
Video se připravuje ...

Petr Čech v deníku Sport: o helmě, EURO a Leicesteru
Video se připravuje ...

Petr Čech se před EURO fotil pro deník Sport
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud