25. května 2016 • 16:13

Český sudí Wilczek na EURO nejede, asistent neprošel testy

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým rozhodčího Pavla Královce pro EURO se mění. Asistent Martin Wilczek totiž neprošel fyzickými testy UEFA, a tak na turnaj nepojede. Na jeho místo se posune dosavadní náhradník Tomáš Mokrusch, druhým asistentem zůstává slovenský arbitr Roman Slyško, jako brankoví sudí cestují Petr Ardeleánu a Michal Paták.



Pro Královce i celý český fotbal to není dobrá zpráva, protože se tím snižuje šance na nasazení do některého z prestižních zápasů.

Královcův tým spolu pravidelně rozhoduje zápasy evropských pohárů, v polovině února řídili úvodní osmifinále Ligy mistrů AS Řím - Real Madrid.

Královec bude prvním českým rozhodčím na evropském šampionátu od účasti Václava Krondla v roce 1996. Posledním českým zástupcem na mužské vrcholné akci byl na MS 2002 Evžen Amler v roli asistenta. Mezi ženami se výrazně prosadila Dagmar Damková, jež řídila finále OH 2008 a ME 2009.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud