25. května 2016 • 19:42

Je to vrchol, který už nemusím zažít, říká Kolář na přípravě před EURO

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

S trenérem Pavlem Vrbou toho fotbalista Daniel Kolář prožil hodně v reprezentaci i plzeňském klubu, a tak na něm už leccos pozná. Třeba to, že se kouč národního týmu dostává do svého živlu, když je konečně s týmem na soustředění v Rakousku v každodenním kontaktu, jak na to byl zvyklý z klubové úrovně.



"Trenér je rád, že nás má takhle pohromadě a že nás může trénovat. Už ho znám docela dobře, takže z něj cítím, že je teď ve svém živlu," řekl Kolář novinářům po příjezdu na soustředění v Kranzachu.

Jde o hlavní fázi přípravy na evropský šampionát, na hráče během osmi dní čekají dva zápasy a sedm náročných tréninků. "Dá se počítat s tím, že to bude intenzivnější, ale všechno je to o hře a je to zábavné," popsal Kolář. "Uvidíme, jak se to na nás projeví. Ale pro všechny je lepší, když má trenér čas na to předávat nám své myšlenky," dodal.

Na soustředění by se měla vyladit i sestava a definitivně se rozhodnout o konečné nominaci. Role náhradníků je nyní přisouzena Lukášovi Marečkovi a Patrikovi Schickovi. "Asi bych to také chtěl vědět. Je to od trenéra fér přístup. Podle mě je dobře, že kluci vědí, na čem jsou," míní Kolář.

Vše o EURO 2016 čtěte ZDE »

Reprezentanti už se připravují v rakouské přírodě
Video se připravuje ...

Záložník Plzně se naopak chystá na svůj druhý šampionát, poté co byl před čtyřmi roky v Polsku. "Teď už vím, jak to chodí na takové akci. O to se na to možná těším ještě víc než tehdy. Je to vrchol, který už nemusím zažít. Jsem vděčný, že jsem v nominaci. Je to pro mě bomba a vrchol toho, co můžu dokázat," prohlásil Kolář. "Tehdy to byl super zážitek. Od města, které tím žilo. Postoupili jsme. Všechno zapadlo do sebe. Doufám, že teď to bude ještě lepší," dodal.

Jediné obavy má z bezpečnosti na šampionátu v souvislosti s teroristickými útoky. "Nemám z toho úplně dobrý pocit, vnímám to, ale snažím se na to nemyslet a nepřipouštět si, že by se něco mohlo stát," řekl Kolář, který věří, že to nakonec nebude vnímat podobně, jako když hrál s Plzní v Izraeli. "Tehdy v Tel Avivu také něco bouchalo, ale nebezpečně jsme se necítil. Moc jsme to nevnímal," dodal.

Vytrvalec Darida chce prodloužit úspěšnou sezonu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud