27. května 2016 • 19:50

Češi v přípravě na EURO rozdrtili Maltu 6:0, trefili se čtyři útočníci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to šlo hladce. Fotbalisté české reprezentace na soustředění v Rakousku nedali šanci Maltě, v přípravném duelu outsidera porazili jasně 6:0. Gólem přispěli hned čtyři útočníci, trefili se Milan Škoda, David Lafata, Tomáš Necid i nováček Patrik Schick. Ty doplnil pěknou trefou navrátilec do národního týmu Roman Hubník a zkušený Jaroslav Plašil. Český tým navíc udržel pod trenérem Pavlem Vrbou poprvé čisté konto. Další utkání odehraje reprezentace ve středu proti Rusku.



Malta ani jednou nevystřelila na branku a Češi tak poprvé z dvaceti zápasů pod Vrbou neinkasovali. Navíc ukončili třízápasové čekání na výhru.

Češi nastoupili v brance s Petrem Čechem , který 119. startem vytvořil nový rekord národního týmu, a s kapitánem Tomášem Rosickým . Ten oblékl reprezentační dres po zdravotních problémech po 11 měsících. A ačkoli v sezoně odehrál za první mužstvo Arsenalu jen 19 minut, znovu patřil k hlavním tahounům týmu a na trávníku vydržel 65 minut.

Úvod zápasu byl z české strany vlažný, ale vše vynahradil v 15. minutě Plašil , který napřáhl ze 30 metrů a výstavní střelou o tyč otevřel skóre. Zhruba tisícovka fanoušků na stadionu úžasem zahučela. Pro Plašila to byl první reprezentační gól od září 2011.

Hodně aktivní byla levá strana české sestavy s Ladislavem Krejčím a Davidem Limberským . Ve 22. minutě Plašil uvolnil Krejčího, ten přízemním centrem vyzval Škodu a útočník Slavie nezaváhal. Po další akci Krejčího pak Plašila vychytal maltský gólman Bonello.

Rosický: Přihrávku pořád vidím, problémy jsem měl jen na začátku
Video se připravuje ...

Pět minut před pauzou po Rosického rohu promáchl Škoda, míč však vrátil do vápna Pavelka a Hubník v akrobatické pozici propálil Bonella potřetí. Oslavil tak návrat do reprezentace po téměř čtyřech letech.

Do druhé půle se česká sestava výrazně proměnila, přešlo se na hru na dva útočníky a Rosický se přesunul doleva. I změněná sestava si vytvářela šance, ale za sílícího deště nebyla tak produktivní. Darida pálil vedle, Kadeřábkovu střelu po spolupráci krajních obránců s Gebre Selassiem zase vytáhl gólman na tyč.

Do hry se dostal i reprezentační debutant Schick a Češi tak posledních 25 minut dohrávali s třemi klasickými útočníky. Převahu ve vápně využili v 74. minutě, kdy po rohu dorazil míč zblízka do sítě Lafata . Definitivu výsledku dali v závěru Necid a Schick, který po rohu vstřelil svůj premiérový reprezentační gól.

Trenér Vrba dal v utkání příležitost celému týmu až na Vaclíka se Suchým , kteří se k týmu připojili teprve ve čtvrtek, a Dočkala . Ten doléčuje lehčí zranění.

Rosického v Kufsteinu oblehli fanoušci
Video se připravuje ...

Přípravné fotbalové utkání v Kufsteinu (Rakousko):

Česká Republika - Malta 6:0 (3:0)
Branky: 15. Plašil, 22. Škoda, 40. Hubník, 74. Lafata, 81. Necid, 90. Schick. Rozhodčí: Ouschan (Rak.). Bez ŽK. Diváci: 1000.

Sestavy:

ČR: Čech (46. Koubek) - Kadeřábek (65. Mareček ), Sivok , Hubník, Limberský (46. Gebre Selassie) - Pavelka (65. Kolář ), Plašil (46. Darida) - Šural (46. Skalák ), Rosický (65. Schick), Krejčí (46. Lafata) - Škoda (46. Necid). Trenér: Vrba.

Malta: Bonello (88. Haber) - Attard (46. Camilleri), Agius, Baldacchino, Z. Muscat, Failla (75. Camenzuli) - Kristensen (46. P. Fenech), Gambin (74. Cremona), Sciberras (90. Pisani), Briffa (62. R. Muscat) - Effiong (46. Mifsud). Trenér: Ghedin.

Schick: Maturita a reprezentační gól? Zajímavý týden
Video se připravuje ...

Fotbalisty od hřiště i od rodin odděluje rušná silnice. Chodí tunelem!
Video se připravuje ...

Jaký výpadek? Jiného takového hráče nemáme, říkají parťáci o Rosickém
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud