Karel Häring
29. května 2016 • 16:16

Jiří, to šlo proměnit! Fotbalisté si užívali přímáky, parády i blbinky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KRANZACHU | Po intenzivní přípravě z předchozích dnů absolvovali čeští reprezentanti na soustředění v Rakousku odlehčenější trénink, kterému dominoval nohejbal a střelba na brankáře. Nechybělo tradiční hecování a „motanice“ na závěr.



„Jó, to byl vikýř,“ povykoval Pavel Kadeřábek , když z přímého kopu přes cvičnou zeď poslal balon k levé tyči. Napravil si tak reputaci, protože při prvním pokusu přestřelil i ochrannou, poměrně vysokou síť za brankou. „Tak to jsi na nule. Za gól je bod, za přestřelení minus jeden,“ oznámil mu jeden ze spoluhráčů.

Vladimír Darida v akrobatické pozici při tréninkovém nohejbale
Vladimír Darida v akrobatické pozici při tréninkovém nohejbale

Reprezentanty čekal v neděli dvoufázový trénink, ovšem ten dopolední byl spíš relaxační a uvolněný. Vedení týmu rozhodlo, že jej otevře pro veřejnost, nicméně zvědavců z Kranzachu či okolí přišlo minimum. Hráčům to nevadilo, nejprve si ve dvojčlenných týmech zahráli na malém prostoru nohejbal.

Poté vyrazila první skupina (druhá zahájila trénink později) na procvičování přímých kopů. Brankářům „pomáhaly“ čtyřčlenné zdi ze zapichovacích panáků. Praváci šli víc doleva, leváci naopak doprava. A už to jelo. Mezi prvními se trefil zmiňovaný Kadeřábek, brzy jej následovali Josef Šural , Ladislav Krejčí , ten dokonce dvakrát, nebo Tomáš Necid .

Poté vytvořili hráči dvojice, jeden centroval ze strany, druhý nabíhal a z první zakončoval. David Limberský spolupracoval s asistentem Zdeňkem Svobodou. Bývalý záložník Sparty poslal hezký balon, obránce Plzně míč netrefil čistě, ale skóroval. „Dobrá holeň! A důležitá branka,“ chválil asistent.

Mazáci dopředu, rozestavení 9-10-9. Focení fotbalistů je celá věda
Video se připravuje ...

Nejlépe si vedla dvojice Jiří Skalák - Ladislav Krejčí. „Jiří, to je fantazie,“ pochválil svého dlouholetého kamaráda záložník Sparty, když prvně jmenovaný patou přes nohu rozvlnil síť. A naopak, po špatném zakončení následovala lehká výtka. „Jiří, to šlo proměnit.“

Když nácvik skončil, zkusil si Tomáš Necid oblíbenou hru. Jednu ruku položil míč na balon a začal se okolo něj otáčet. Napočítal do dvanácti a rozběhl se ke střelbě. Se zamotanou hlavou sotva vystřelil a hned upadl. O něco lépe se vedlo Lukáši Marečkovi , i když i on po vystřelení šel k zemi a chvíli čekal, než se mu vrátí stabilita.

Chvíli nato přišla na stejná cvičení i druhá skupina. Někteří aktéři z té první šli na hotel, trojice Kadeřábek - Skalák - Krejčí si ještě zahrála s dětmi u jedné z tréninkových branek. Volnější trénink skončil před obědem. Poté už se opět jelo naplno. 

Pozápasový trénink reprezentace: posilovna pod širým nebem
Video se připravuje ...

Krejčí: Soustředím se na EURO. Moje setrvání v Plzni by nebylo fér
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud