31. května 2016 • 14:47

Fotbalová tragédie. Reus je zraněný, v den narozenin přišel o EURO

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle opravdu moc bolí. Německý záložník Marco Reus na poslední chvíli vypadl z užší nominace pro mistrovství Evropy. Hvězdu Borussie Dortmund nepustí na turnaj do Francie chatrné zdraví. Opakuje se scénář z roku 2014, kdy kvůli problémům s kotníkem přišel o zlatý šampionát v Brazílii. Smutná zpráva přišla zrovna v den, kdy Reus slaví 27. narozeniny.



Reus, který kvůli zranění přišel už o předloňské zlaté MS, opět doplatil na zdravotní potíže. "Má obrovské problémy, momentálně dokáže jen rovně běhat. Zdravotnický tým byl velmi skeptický, zda by zvládl následující týdny na tak namáhavém turnaji. Je to hořké rozhodnutí pro nás i pro Marca," vysvětlil na nominační tiskové konferenci trenér Joachim Löw.

Opora Borussie Dortmund musí prožívat obrovské zklamání. "Je to pro něj velká rána, stejně jako v roce 2014. Ale jsem přesvědčený o tom, že ještě dostane šanci zahrát si na nejvyšší scéně," uvedl jeden z nejzkušenějších hráčů německého výběru Sami Khedira.

Na Reuse se těšili i jiní němečtí reprezentanti. "Všechno nejlepší, Marco. Nemůžu se dočkat na náš další společný turnaj," napsal na Twitter Mario Götze. Reus totiž právě dnes (31. května) slaví 27. narozeniny.

Za chvíli ale musel Götze svůj tweet smazat a psát mnohem smutněji. "Všechno nejlepší, ale jsme opravdu moc smutní. Je to neuvěřitelné, moc mě to bolí," litoval hvězdný záložník Bayernu absence svého kamaráda.

Asi těžko si představit pocity, které musí prožívat samotný hráč, který už podruhé přišel o možnost reprezentovat svou zemi na velkém turnaji. Reusovi přitom proběhlá sezona extrémně vyšla. Za Dortmund odehrál celkem 42 zápasů a vstřelil 23 branek.

V konečném výběru Německa pro Francii naopak zůstali kapitán a záložník Bastian Schweinsteiger a stoper Mats Hummels, kteří také v poslední době nebyli zcela fit. "Oba budou na Euro připravení," ujistil kouč Löw.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Konečná nominace Německa na EURO

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Bernd Leno (Leverkusen), Marc-André ter Stegen (Barcelona/Šp.).

Obránci: Shkodran Mustafi (Valencie/Šp.), Jonas Hector (Kolín nad Rýnem), Benedikt Höwedes (Schalke), Jérome Boateng, Mats Hummels (oba Bayern Mnichov), Emre Can (Liverpool/Angl.), Antonio Rüdiger (AS Řím/It.).

Záložníci: Julian Draxler, André Schürrle (oba Wolfsburg), Sami Khedira (Juventus Turín/It.), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.), Mesut Özil (Arsenal/Angl.), Lukas Podolski (Galatasaray/Tur.), Julian Weigl (Dortmund), Bastian Schweinsteiger (Manchester United/Angl.), Joshua Kimmich.

Útočníci: Mario Götze, Thomas Müller (všichni Bayern Mnichov), Mario Gómez (Besiktas/Tur.), Leroy Sané (Schalke).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud