1. června 2016 • 04:30

Suchý o Rusech: V útoku mají novou generaci, obrana není nejrychlejší

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním utkání rakouského soustředění nastoupí Češi dnes od 18:00 v Innsbrucku proti Rusku. Speciální zápas to bude pro obránce Marka Suchého, který působil ve Spartaku Moskva a má v týmu soupeře spoustu známých. "Rusové jsou nebezpeční v útoku," varuje obránce FC Basilej.



S ruským fotbalem má obránce Marek Suchý bohaté zkušenosti, vždyť tři a půl roku působil v týmu Spartaku Moskva. „Je to pro mě specifický zápas, určitě bych si chtěl zahrát,“ těší se reprezentační stoper.

Mezi hráči ruské reprezentace má obránce Basileje několik kamarádů. „Znám Smolova. S Romanem Širokovem jsem se potkal dokonce na dovolené, hráli jsme spolu volejbal,“ zavzpomínal s úsměvem.

Přípravné utkání s Ruskem pořádně otestuje sílu mužstva. Účastníci mistrovství Evropy jistě budou mít jinou kvalitu než poslední soupeř české reprezentace Malta, s kterou si Češi na soustředění v Rakousku poradili jednoznačně 6:0. „V útoku mají novou generaci hráčů, kteří jsou velmi rychlí a skvělí v zakončení,“ varuje před útočnou hrozbou soupeře.

Suchý: S Rusy jsem se potkal i na dovolené, je to speciální zápas
Video se připravuje ...

Češi by rádi navázali na střelecké hody proti Maltě a dostali se tak do pohody před šampionátem. Na ruskou obranu by mohla platit rychlost. „Kdybyste jim změřili stovku, tak to asi nebude nejrychlejší,“ smál se Suchý. „Ale oni si to ubrání dobrým postavením,“ dodal už vážně.

Rusové v přípravě na blížící se EURO zatím stihli odehrát 4 utkání. Poradili si s Portugalskem (1:0) a Litvou (3:0), v dalších zápasech nestačili na českého soupeře ve skupině Chorvatsko (1:3) a pořadatele ME Francii (2:4). Utkání můžete sledovat ONLINE na iSport.cz od 18:00.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud