Jonáš Bartoš
5. června 2016 • 18:40

Rosický se kál za korejský gól. Kopat míče do lesa je ale nesmysl, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zápasech s Maltou (6:0) a Ruskem (2:1) se na Tomáše Rosického valila samá chvála. Reprezentační kapitán i proti Jižní Koreji rozjížděl rozehrávku a hýřil nápaditými akcemi, nicméně po jeho zaváhání vstřelil v první půli soupeř vítěznou branku. „Šlápl jsem si na balon,“ mrzelo lídra českých fotbalistů po posledním testu před odletem na EURO, který skončil prohrou 1:2.



Jaký máte dojem z posledního zápasu před EURO?
„Byl to skvělý test, narazili jsme na velice dobrého soupeře. Výsledek je pro nás špatný, bohužel tam jsou věci, které se u nás opakují. Ale jak jsem všechno mírnil po výhře nad Ruskem, teď zase nemůžeme všechno házet za hlavu. Vytvořili jsme si opět dost šancí, abychom za stavu 0:2 třeba ještě vyrovnali. I když jsme šli do deseti, všichni jsme výborně bojovali. Byly tam velice pozitivní, ale i velice špatné věci.“

Čím vás soupeř nejvíc zaskočil?
„Neřekl bych, že nám dělal problém jejich pohyb. Oni jsou běhaví, také s míčem jsou velice zdatní, ale to jsme věděli. Strašně jsme si to v první půli komplikovali, oba góly jsme jim darovali."

Kde se staly chyby?
„U prvního gólu jsme měli míč pod kontrolou na jejich vápně, přišla úplně zbytečná ztráta. Z brejku potom faul a nádherný gól."

A druhý gól?
„Předcházela mu má hrozná chyba. Šlápl jsem si na balon a pak jsme z brejku dostali další gól. Tohle jsou naše chyby, dají se odstranit. Je to lepší, než kdyby nás někdo vymíchal a věděli jsme, že to nemůžeme zastavit. Ale tohle musíme zastavit, jinak nemáme šanci.“

Rosický: Když to budeme kopat do lesa, nebudeme mít šanci
Video se připravuje ...

Zbytečné chyby se s týmem táhnou celou kvalifikaci, Proč se je dosud nepodařilo odstranit?
„Vychází to z toho, že chceme hrát. Třeba i ta moje chyba. Cítil jsem, že nám nejde rozehrávka, chtěl jsem to strhnout. Bohužel, jak tráva trošku uschla, na míč jsem si šlápl a zůstalo mi to pod nohou. Musíme na tom pracovat dál."

Dá se taková hra praktikovat se silnějšími celky, které vás čekají na EURO?
„Musíme se to snažit hrát. Když to budeme kopat do lesa, nebudeme mít žádnou šanci. Samozřejmě budeme chtít hrát, pokud ne, tak tam budeme jenom bránit a to je nesmysl. Musíme se o to dál snažit, ale ještě to vylepšit. Chyby se nám stávají moc často."

SESTŘIH: Česko - Korea 1:2. Podívejte se na všechny góly v generálce před EURO
Video se připravuje ...

Není paradox, že chyby vzadu přichází od zkušených hráčů?
„V tom žádný paradox nevidím. Někdy to pramení i z přemíry snahy, že to chceme dělat opravdu dobře. Někdy je to ale na škodu, jako třeba v mém případě. Neměl jsem chodit tak hluboko, ale pramenilo to z toho, že jsem hru chtěl strhnout. Jasná má chyba.“

Jaký význam pro vás mají takové generálky?
„Stejný jako zápas s Ruskem před čtyřmi dny. Před minulým mistrovstvím Evropy jsme prohráli doma (1:2 s Maďarskem) a pak postoupili ze skupiny. Samozřejmě jsme nechtěli prohrát. Ale nemůžeme panikařit. To nebyl zápas, kdy by nás soupeř přehrál. Je to podobné jako s Ruskem. Máme tam věci, kterých se musíme držet dál. Máme tam ale i obrovské hrubice, které nás stojí zápas.“

Českého kapitána Tomáše Rosického v akci sledovala jeho partnerka Radka Kocurová společně se synem Tomášem
Českého kapitána Tomáše Rosického v akci sledovala jeho partnerka Radka Kocurová společně se synem Tomášem

Gebre Selassie o vyloučení: Myslel jsem, že mi rozhodčí jen domluví
Video se připravuje ...

Čech: Prohra ukázala, že musíme hrát na hranici svých možností
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud