Jonáš Bartoš
5. června 2016 • 20:51

Tak Gebre bojuje o sestavu: tyčka, změna postů i netypické vyloučení

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve 25. minutě první žlutá karta, v 60. druhá a vyloučení. Český obránce Theo Gebre Selassie zažil v generálce na EURO s Korejí (1:2) divoké odpoledne. Nejdřív nastoupil pro sebe na méně obvyklé pozici levého obránce. Po přestávce se přesunul napravo a výrazně ožil, dokonce nastřelil tyč. Jenže pak ho přibrzdilo nečekané vyloučení, v přátelských zápasech poměrně výjimečné. „Byl to smolný moment,“ hlesl po utkání 29letý obránce Werderu Brémy.



Šlo o nečekanou situaci. Ve druhém poločase Gebre Selassie v souboji zasáhl korejského protihráče. Rozhodčí byl nekompromisní a sáhl po kartě. Protože český obránce už jedno napomenutí měl, následovalo vyloučení, které v přípravných duelech nebývá příliš časté. Češi tak od 60. minuty dohrávali zápas o deseti.

„Chtěl jsem hrát balon a vyskočil jsem. Jak jsem byl ve vzduchu, nemohl jsem kontrolovat svůj pohyb. Soupeř mě bohužel ještě postrčil přímo na hráče. Asi se to dalo posoudit jako nebezpečná hra,“ okomentoval Gebre Selassie zákrok na Jung Woo-younga.

V tu chvíli leckomu zatrnulo, jestli český bek kvůli červené nedostane stopku pro první zápas na EURO. K tomu ale podle zpráv potvrzených českým týmem nedojde, trest se vztahuje na následující přípravné utkání.

„Když jsem do něj narazil, bál jsem se. Říkal jsem si, že mi může dát žlutou kartu, ale snad mi jen řekne, ať jdu příště opatrněji. Ale rozhodl se takhle,“ pokrčil obránce Brém rameny.

„Kdyby to byla přímá červená, bál bych se. Ale já jsem v poslední chvíli cuknul, netrefil ho do hlavy. Rozhodně jsem mu nechtěl nic udělat, to nebylo zákeřný. Nemohl jsem kontrolovat svůj pohyb.“

Na oblíbené pravé straně dlouho nevydržel

Gebre Selassie má slušnou formu, na hráčském barometru EURO 2016 se drží nejvýš z českého týmu. Trenér Vrba přemýšlí, kam s ním. Na pravé straně obrany, jeho tradičním postu z klubu, totiž většinu kvalifikace odehrál Pavel Kadeřábek . Proti Koreji si český kouč vyzkoušel také variantu s Gebrem na levém obránci.

„Více mě baví ten druhý post, ale bohužel jsem si ho moc neužil,“ narazil český obránce na fakt, že se po nevydařeném prvním poločase přesunul na „svou“ pravou pozici, ale brzy musel nedobrovolně ze hřiště. „Druhý poločas jsme začali lépe, aktivněji. Bohužel to bylo ovlivněno vyloučením, je mi líto, že kluci museli tolik běhat.“

Aktivní obránce ve slibné příležitosti nastřelil tyč, na pravém kraji hřiště se výrazně zlepšil. „Cítím se tam lépe, ale kamkoliv mě trenér postaví, budu se snažit odvést co nejlepší práci. Červená mě mrzí, druhý poločas jsme opravdu začali dobře, i já jsem se na pravé straně cítil dobře. Bohužel jsem tam vydržel jen chvilku,“ litoval.

Právě mezi ním a Pavlem Kadeřábkem bude trenér Vrba zřejmě nejvíc váhat, koho postaví do zahajovacího duelu na EURO se Španělskem (13. června).

SESTŘIH: Česko - Korea 1:2. Podívejte se na všechny góly v generálce před EURO
Video se připravuje ...

Rosický: Když to budeme kopat do lesa, nebudeme mít šanci
Video se připravuje ...

Čech: Prohra ukázala, že musíme hrát na hranici svých možností
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud