6. června 2016 • 11:56

Pepe, dívej se! Kane ustál kung-fu, Anglie přesto řeší dilema

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají být vychytralí, nebo maximálně poctiví? To je otázka, kterou řeší angličtí fotbalisté po poslední přípravě před začátkem EURO. Ve 34. minutě pátečního přípravného utkání s Portugalskem (1:0) chtěl zastavit obránce Bruno Alves unikajícího útočníka Albionu Harryho Kanea. Po drsném kopu ve stylu kung-fu sice Kane padl k zemi, ale pak se zvedl a chtěl pokračovat v akci. Fanoušci jeho reakci ocenili, přesto kolem ní vznikla diskuze.



V Anglii cítí, že na šampionát posílají silný tým, který má potenciál protrhnout svým výsledkem desetiletí velkých nadějí a následných zklamání. Může k tomu použít i prostředků, kterým nikdo otevřeně netleská, ale mohou přinést týmu prospěch?

Právě zákrok na Kanea je toho dobrým příkladem. Portugalec Alves ho poslal k zemi brutálním způsobem, anglický útočník chtěl v akci pokračovat dál. Zastavil ho rozhodčí, který zákrok ocenil červenou kartou. Jaký rozdíl v porovnání s obráncem Realu Madrid Pepem. Ten si vyslechl silnou kritiku po nedávném finále Ligy mistrů za přehnané simulování.

VIDEO | Podívejte se na ostrý Alvesův zákrok na Kanea

Anglický záložník Eric Dier už dříve zauvažoval: „Nevím, zda bychom si neměli počínat víc vychytrale a trpět tím, že jsme moc čestní,“ prohlásil. Jeho výrok nyní připomněli novináři trenérovi Royi Hodgsonovi. Ten podobné návrhy odmítl. „Budu svoje hráče učit, jak lépe bránit a útočit. Dělám to už čtyři roky a budu v tom pokračovat,“ uvedl.

Diskuze o tom, zda jde o správný přístup, si Hodgson vůbec nepřipouští. „Někteří řeknou, že je to chvályhodné, další, že měl padnout k zemi a počínat si víc cynicky. Tohle je ale těžké se naučit, takové návyky pochytíte už v útlém věku, musí to být součástí vaší kultury. A už jsem mnohokrát řekl, myslím, že podobný přístup není součást naší kultury,“ slíbil anglický kouč, že přehrávání bolesti na EURO od jeho svěřenců neuvidíme.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud