10. června 2016 • 18:45

Francie na EURO, jak ji neznáte: Payet prodával oblečení, Kanteho nepoznali

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Dimitri PayetDimitri PayetFOTO: ČTK

    Na letošním EURO na ně bude upínat zraky nejvíce fanoušků. Výběr Francie totiž hraje na domácí půdě, a tak bude očekávání vysoké. Hned několik z francouzských hráčů má za sebou dost zajímavé příběhy. Portál iSport.cz spolu s francouzským expertem Edem Aaronsem připravil zajímavosti o čtyřech fotbalistech „galského kohouta“.

  • Dimitri Payet

    Dimitri Payet se z přímého kopu trefil i v dresu FrancieFoto Reuters

    Ještě před tím, než se stal expertem na volné kopy a oblíbencem fanoušků West Hamu, zažíval těžké období. Do týmu Le Havre se neprosadil a než dostal šanci zazářit v Nantes, vrátil se do rodného Réunionu v Indickém oceánu. Tam dostal amatérskou smlouvu na dva roky a přivydělával si v obchodě s oblečením, aby si vydělal na živobytí. Počátkem letošního roku zveřejnil nahrávku ze svého tehdejšího pracoviště.

  • Steve Mandanda

    Steve MandandaFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Mandanda se narodil v Kinshase a je nejstarším ze čtyř bratrů, z nichž jsou všichni fotbalovými brankáři. Parfait  odešel do Charleroi a reprezentuje Demokratickou republiku Kongo, Riff hraje v korsickém Ajaccio a šestnáctiletý Over  chytá v dorostu Boreaux. Zřejmě mají brankářské schopnosti v rodině. To Steve předvedl také během jednoho televizního rozhovoru, když jejich směrem zcela náhle letěla plastová lahev. Tu francouzský brankář jednou rukou zachytil ve vzduchu a prokázal, že má výborné reflexy.

  • Patrice Evra

    Patrice EvraFoto EPA

    Poté, co se zúčastnil vzpoury proti trenérovi Francie Raymondu Domenechovi na MS v roce 2010, dostal zákaz startu v pěti zápasech za reprezentaci a téměř rok trvalo, než se rozhodl do národního týmu vrátit. Bývalý obránce Manchesteru United, který od roku 2014 hraje za Juventus, se narodil v senegalském Dakaru otci diplomatovi. Jeho rodina je přímo obří. Patrice totiž má hned 23 sourozenců! „Nejsou ze stejné matky, ujišťuji vás. Otec holt neměl televizi,“ řekl k tomu jednou Evra.

  • N'Golo Kanté

    N'Golo KantéFoto EPA

    Než přišel loni v srpnu do Leicesteru, o Kantém se toho moc nevědělo. Když přišel na první trénink u „lišek“, ani trenéři si nebyli jistí, kdo to je. Když po zápase čekal na odvoz, jeden ze zaměstnanců se dokonce hráče s dětským výrazem zeptal, jestli čeká na maminku a tatínka. Méně než rok poté už si podobné zmatky nikdo nedovolí. Pětadvacetiletý rodák z Mali je považován za nejlepší posilu z loňského léta. Je jedním z devíti sourozenců, a když se poprvé přestěhoval do Anglie, neměl ani auto. Ani nyní nevlastní žádný sporťák za miliony liber, koupil si Mini Hatch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud