7. června 2016 • 14:45

Škrťo i Hamšo je šampion! Slováky burcuje před EURO Majk Spirit

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovenska jedou na EURO nabití pozitivní energií. Nejen že si v přípravě smlsli na úřadujících mistrech světa z Německa (3:1), ale jako motivační prvek mají zbrusu novou hymnu od rappera Majka Spirita. „Každý zápas malá vojna, ti chlapci hrají jak o život,“ zpívá v ní a oslavuje největší slovenské hvězdy Martina Škrtela, Marka Hamšíka či Juraje Kucku.



„Tato je speciální pro šampiony. Věnovaná všem, kteří na sobě pracují. Všem, co makají ráno, když jiní spí. Všem, kteří makají po večerech, zatímco jiní jsou na party. Všem, kteří si už roky jdou dlouho a vytrvale za svým cílem, až jej dosáhnou,“ zní první sloka slovenského rappera, který je v posledních letech velice úspěšný i na české hudební scéně.

Spirit, vlastním jménem Michal Dušička, ve své skladbě oslavuje opory slovenského týmu obránce Martina Škrtela , Marka Hamšíka či bývalého záložníka Sparty Juraje Kucku. „Škrťo je šampion. Hamšo je šampion. Vladi, Miňo, Kuco, Viťo a tak dále samý šampion,“ burcuje 31letý hudebník slovenské reprezentanty.

VIDEO: Podívejte se na videoklip, kde hrají i slovenští fotbalisté

Ten má k fotbalu velmi blízko. Je vášnivým fanouškem Barcelony a v mládí působil jako brankář v žákovských a dorosteneckých týmech Slovanu Bratislava.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Song, který Majk Spirit složil, si slovenský národní tým okamžitě převzal jako svoji vlastní hymnu na EURO ve Francii. V kabině ho týmu představil kapitán Martin Škrtel. „Kluci mi tu skladbu poslali až do Liverpoolu ještě před srazem. Jsem rád, že jsme ji mohli podpořit,“ vzpomenul slovenský kapitán na účinkování hráčů ve videoklipu.

Část se totiž natáčela na rakouském soustředění ve Windischgarstenu, kde probíhala příprava slovenské reprezentace před odjezdem do Francie.

To čeští fotbalisté si svou hymnu pro evropský šampionát nazpívali už v listopadu sami (Podívat se na ni můžete ZDE >>>). Píseň se nese v duchu mušketýrského hesla Jeden za všechny a všichni za jednoho. Stejné motto provázelo i celou úspěšnou kvalifikaci.

Ukázka textu skladby Majka Spirita:

Táto je špeciálna pre šampiónov
Venované všetkým ktorý na sebe pracujú,
Všetkým čo makajú ráno kým iný spia
Všetkým čo makajú po večeroch 
Kým sú ostatný na párty
Všetkým ktorý si už roky idú dlho a vytrvalo
Za svojim cieľom až kým ho dosiahnu 
Level Majstrov

Toto je pre tých čo makajú,
Toto je pre šampiónov.

Toto je pre tých čo makajú,
Toto je pre šampiónov.

Šampiónov,
Ktorých mená znejú z plných štadiónov.
Táto ide tým čo to dali,
Táto je pre šampiónov.

Škrťo je šampión.
Hamšo je šampión.
Vladi, Miňo, Kuco, Viťo
A tak ďalej samí šampión,
Vre celý štadión,
Horí jak babylon.
Keď hory majú oči uvidia
Jak horí Stabsborg na
Jej veľký albyon…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud