Jonáš Bartoš
7. června 2016 • 18:40

Tours vyhlíží Rosického a spol.! Stadion už zdobí nápisy v češtině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TOURS | Doladí poslední dokončovací práce a ve středu v podvečer už přivítají vzácné hosty. Stadion Stade de la Vallée du Cher v Tours bude nadcházející týdny evropského šampionátu ve Francii místem, kde se čeští fotbalisté budou chystat na velké bitvy. Redaktoři deníku Sport a serveru iSport.cz s fotografem a kamerou ještě před příletem hráčům nakoukli do areálu, který se převlékl do českého hábitu.



Rosický a spol. ve středu v podvečer poprvé vyběhnou na trávník v Tours, čeká je perfektně nachystané zázemí. Zhruba šestnáctitisícový stánek místního druholigového klubu se za velmi krátkou dobu proměnil v domovské sídlo Vrbova týmu.

„Našim úkolem bylo obrandovat celý stadion v duchu, ve kterém se jela celá kvalifikace. To samé jsme udělali se šatnou hráčů, veškerými vjezdy, tiskového střediska, mixzónou a všeho, co se týká komunikačních cest,“ vysvětlil signage manager Jan Votava.

Základně Čechů v Tours se povodeň těsně vyhnula, stadion je jejich
Video se připravuje ...

VÍCE O EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Už při příchodu k areálu v Tours na vás dýchne atmosféra blížícího se turnaje. Okolo stadionu se to hemží transparenty a nápisy připomínající, kdo bude na fotbalovém hřišti v nadcházejícím období EURO pánem.

Vzniklo nové tiskové středisko, upravila se hráčská kabina a další detaily zázemí stadionu. Na parkovišti už na mužstvo čeká i týmový autobus, který bude vozit české hráče k zápasům po Francii.

S přípravami pomáhají i místní

S přípravami české firmě pomáhali i místní obyvatelé. „Trvalo nám to něco kolem padesáti hodin práce, dělali jsme na tom v osmi lidech. Bylo to náročné, jeli jsme od rána až do noci, abychom to zvládli,“ přiblížil průběh příprav na stadionu Votava. „Měli jsme i přes víkend zajištěný vstup na stadion, komunikace s místními fungovala. Ráno nám otevřeli stadion, byli tady s námi až do noci.

Stadion nabízí veškerý servis, který by si hráči mohli přát. Uvnitř najdou potřebné zázemí v kabině, hřiště zdobí perfektně střižený trávník. Vše za zdmi vysoký tribun zhruba šestnáctitisícového stánku. Také na nich jsou vidět nejrůznější burcující grafiky, které provázely český tým během úspěšné kvalifikace.

Oficiální autobus české reprezentace
Oficiální autobus české reprezentace

V úterý dopoledne panovalo v Tours, klidném historickém městě, slunečné, možná až dusné letní odpoledne. Přitom ještě před pár dny zde vytrvale pršelo. Známky záplav, které sužovaly značnou část Francie, jsou patrné hned několik desítek metrů za stadionem.

Řeka Cher, levý přítok hlavní řeky Loiry, je stále vylitá z koryta, voda dokonce vystoupala blízko k začátku přilehlé silnice. Pokud by se přelila i přes ni, mohla ohrozit také fotbalový stadion, kde se budou chystat Češi.

Vrbova parta přiletí do Tours ve středu odpoledne, v 18:30 je naplánovaný první trénink. Ten bude veřejný, francouzští fanoušci dostanou příležitost, aby nové nájemníky stadionu poznali osobně.

Nejvíc gólů na EURO? Müller se u toho umí přimotat, tipují Češi
Video se připravuje ...

Kdo vyhraje EURO? Sen o našem triumfu i skrytý favorit Anglie, tvrdí Češi
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud