8. června 2016 • 10:38

U španělského šoku i dvojice z české ligy. Netruchleme, řekl Del Bosque

Autor: ČTK, iSport.cz, hp, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K českým hráčům dolétla povzbudivá zpráva. I Španělé jsou porazitelní. Prvnímu soupeři Tomáše Rosického a spol. ve Francii pokazila generálku na EURO Gruzie vedená slovenským koučem Vladimírem Weissem, která nečekaně jednoho z favoritů evropského mistrovství porazila 1:0! U překvapivého výsledku byli na straně vítězů také dva hráči z české ligy.



Chvílemi zápas připomínal spíše házenou, ale hrál se fotbal a Španělé v poslední prověrce před pondělním úvodním soubojem na evropském šampionátu s Českem překvapivě padli před vlastními fanoušky s Gruzií 0:1. Ve druhé půli měl na tom podíl také obránce Teplic Zurab Ciskaridze, který do utkání naskočil v 78. minutě, slávista Levan Kenija strávil utkání pouze mezi náhradníky.

Panika ve španělském táboře po nečekaném výsledku ale rozhodně nepropukla. „Nesmíme truchlit a dovolit, aby nás tato porážka ovlivnila. Musíme se dívat dopředu a myslet na mimořádnou výzvu, kterou je evropský šampionát,“ řekl trenér Vicente del Bosque novinářům po úterní porážce 0:1 v Getafe.

„V dnešním fotbale můžete prohrát s jakýmkoli soupeřem. Porážka nás musí motivovat k tomu, abychom začali EURO co nejlépe,“ uvedl útočník Lucas Vázquez, který si odbyl reprezentační debut.

Musíme je pochválit, řekl Del Bosque

Jeden z hlavních favoritů EURO měl sice celý zápas výraznou převahu, pevnou defenzivu Gruzie ale nepřekonal. Naopak z protiútoku inkasoval po gólu Tornikeho Okriašviliho ze 40. minuty.

„Nenechali nám prostor, v prvním poločase byli naši hráči příliš často pokryti. S příchodem Iniesty jsme se zlepšili a trochu lépe četli hru, ale chybělo nám pořádné zakončení,“ konstatoval Del Bosque.

"Jsme zklamaní. Nehráli jsme špatně, ale nedokázali jsme překonat jejich dobře organizovanou obranu. Musíme je za defenzivní práci pochválit," řekl kouč na adresu 137. týmu žebříčku FIFA, který vede Slovák Vladimír Weiss.

Španělé prohráli po jedenácti zápasech. Před Gruzií naposledy loni v březnu nestačili v Amsterodamu na Nizozemsko. Na EURO se ve skupině D utkají také s Tureckem a Chorvatskem. "Na mistrovství Evropy odjedeme plni nadšení a bez známky strachu. V tom se nic nezměnilo," prohlásil Del Bosque.

VIDEO | Podívejte se na vítězný gól Gruzie ve Španělsku

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Kdo vyhraje EURO? Sen o našem triumfu i skrytý favorit Anglie, tvrdí Češi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud