Jonáš Bartoš
8. června 2016 • 16:18

Ráj pro české hvězdy! Mazáci bydlí sami, park sdílí s důchodci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TOURS | O české fotbalisty bude ve Francii skvěle postaráno. V hotelu Chateau Belmont, čtyřhvězdičkovém komplexu v Tours, najdou klid, příjemné prostředí i rozlehlý park. Jak nová adresa národního týmu vypadá? Čeští novináři dostali ve středu dopoledne krátce před příletem hráčů výjimečnou možnost, aby veřejnosti přiblížili místo, kde se tým bude chystat na zápasy evropského šampionátu.



Pokoje, kde hráči stráví nejbližší tři týdny, nepředstavují žádný extra luxus. Nicméně areál čtyřhvězdičkového hotelu Chateau Belmont musí nadchnout. Za dvěma hlavními budovami se rozléhá velký park, dominanta celého areálu. Tam budou hráči nabírat síly a regenerovat mezi těžkými bitvami šampionátu. Výhodou je i celková poloha – hotel se nachází v blízkosti centra Tours, přitom v nádherném prostředí.

Češi bydlí ve francouzském zámku. Podívejte se, jak vypadá pokoj Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Když poprvé vkročíte za hotelovou bránu, hned vás napadne – klid, relax a nádherná příroda. Jde o ideální místo na dovolenou, byť český tým samozřejmě na žádný výlet do Francie nepřiletěl. Důležitá je i bezpečnost – do areálu neprojde jediný nežádoucí host, o to se přítomní chlapíci v oblecích a tmavých brýlích nepřetržitě starají.

Mužstvo si zabralo celý hotel pro sebe, o zahradu a bazénový komplex se dělí pouze s přilehlým domovem důchodců. Vyjma nich hráče nebude nikdo rušit, což byl jeden z hlavních požadavků české výpravy.

Motivační nápisy jako překvapení

Francouzští hostitelé se na český tým pořádně připravili. Na budovách jsou uvítací nápisy, na každém pokoji pak hráči našli speciální přání v češtině. Vše slouží k tomu, aby se mužstvo na hotelu cítilo co nejlépe.

„Jsme velice potěšení, že si český tým vybral právě nás. Snažili jsme se vyjít vstříc všem požadavkům, aby byla pěkná zahrada a hráči měli co nejlepší servis. Pro hotel je to příležitost a velká výzva, nikdy jsme tady neměli podobný tým na tak dlouhou dobu,“ pochvalovala si manažerka hotelu Vanessa Jobardová.

Češi dorazili do hotelu. Vítejte v Tours, volal česky personál
Video se připravuje ...

Co hráči na své francouzské adrese najdou? U hlavního vchodu se hotelová garáž předělala na zázemí pro kustody. K vidění jsou obrovské balíky s všemožným materiálem, kartony s nápoji, bedny s dresy i slavnostní obleky. Před příletem hráčů zde byla nachystaná i osobní zavazadla některých reprezentantů, například kufry s cedulkou Petr Čech či Michal Kadlec .

Nad garáží vznikla místnost sloužící pro týmové rozbory soupeřů, trenéři tam budou hodnotit české výkony a vše ukazovat hráčům. Videotechnik Luděk Bernát se zde jistě vyřádí…

Za místností s videem nachystal český realizační tým pro hráče překvapení, pěkně vypadající motivační místnost, kde si lze hrát stolní tenis či play station. Na stěně visí obrovská plachta s burcujícími nápisy. Některé vycházejí přímo z české kabiny, jiné dodali lidé pohybující se okolo týmu. „Král baga,“ „Je to rebel,“ případně „Nemusíš být nejlepší, hlavně, že jsi nejhezčí,“ slouží i pro odlehčení atmosféry a uvolnění od tlaku velkého turnaje.

Hráči chtěli české televizní kanály

Pokoje pro hráče jsou v samostatném křídle hotelu. Mazáci Petr Čech, Tomáš Rosický , Jaroslav Plašil , Michal Kadlec, David Lafata a Tomáš Sivok bydlí v samostatných pokojích v prvním patře, nad nimi mají pokoje další hráči, ti už po dvojicích.

Kdo se za jednotlivými dveřmi skrývá, poznáte lehce – na každém je cedulka se jménem. Ke spokojenosti hráčů vybavení pokojů bohatě stačí – kvalitní široká postel, pěkná koupelna, televize a kuchyňka. Přesně tak to vypadalo u sparťanského kanonýra Davida Lafaty, kam směli před příjezdem hráčů nakouknout novináři. „Hráči nepožadovali nic extra, zajišťovali jsme jim na pokoje akorát české televizní programy,“ prozradila hotelová manažerka Vanessa Jobardová.

Manažerka hotelu, kde bydlí Češi: Fandíme i jim. Naše srdce jsou rozdělená
Video se připravuje ...

V další budově najde tým společné zázemí – místnost, kde si lze vychutnat kávu, za ní pak pěkně zařízenou jídelnu. Při uvítacím obědě se servíroval krůtí vývar, telecí roláda, pečené kuřecí stehno, špagety a bramborová kaše.

Vše nasvědčuje tomu, že v hotelu v Tours najdou čeští fotbalisté kvalitní zázemí i usměvavý personál. Hoteloví zaměstnanci výpravu po příletu uvítali sloganem v češtině, k tomu hrála týmová hymna Jeden za všechny. „Jsem ráda, že nehraje Česko ve skupině s Francíí, to bych měla rozpolcené srdce. Doufám, že se tady hráčům bude líbit a vydrží u nás co nejdéle,“ usmívala se šéfka hotelu.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

V Tours mají čeští fotbalisté krásné počasí
V Tours mají čeští fotbalisté krásné počasí

Češi odletěli na EURO. Jsme hladoví po úspěchu, řekl Vaclík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud