Jonáš Bartoš
8. června 2016 • 21:44

Sanitka na českém tréninku! Mladík si zlomil ruku, Čech mu daroval rukavice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Téměř čtyři tisícovky diváků byli zvědaví na to, jak bude vypadat první trénink českých fotbalistů v Tours. Na otevřenou přípravu bohužel musela sanitka, když si jeden z fanoušků ve snaze získat míč nejspíš zlomil ruku. Nakonec ale ze stadionu i přes nepříjemné zranění odjížděl celkem spokojený. Petr Čech k mladému klučinovi po tréninku osobně přišel před stadion, věnoval mu rukavice a ochotně se s ním vyfotil.



K jinak velmi povedenému otevřenému tréninku, kdy na druholigový stadion v Tours dorazilo sledovat český tým přesně 3802 diváků, se váže i jedna nepříjemná historka.

Hráči po skončení jednotky vykopávali balony do publika, aby šťastným fanouškům věnovali něco na památku. O jeden z míčů se strhla velká mela. Mladý divák si při snaze získat balon něco udělal s rukou a ze stadionu ho odvážela záchranka.

Petr Čech nelenil a zraněného klučinu ještě dostihl před stadionem, kde ho zrovna nakládali lékaři do sanitky. „Jak jsme na konci vyhazovali míče, po jednom nějak skočil a asi si zlomil ruku, možná palec. Tak jsem mu dal rukavice, aby ho příště lépe chytil. Chtěl se vyfotit, asi byl spokojený,“ popsal Čech celou situaci.

Čech si podmaňuje Tours - dal rukavice zraněnému klukovi
Video se připravuje ...

Jinak se ale úvodní otevřený trénink v Tours podařil, lidé z města ukázali, že jim český tým není lhostejný. „Bylo velice příjemné, že se stadion zaplnil velice slušnou návštěvou. Ukazuje to, jak se Francie těší na šampionát. Je výhoda, že máme stadion pro sebe, pak máme možnost otevřít trénink a hned jsme to využili,“ líbilo se Čechovi.

S týmovou jedničkou souhlasili i ostatní hráči. „Bylo to příjemné, připomínalo mi to Polsko, tam chodilo možná ještě víc lidí. I když jsme toho po cestě měli dost, přivítali nás hezky, stadion je krásný, užili jsme si to,“ dodal stoper Tomáš Sivok.

Na český trénink dorazily tisíce fanoušků, Čech dal rukavice zraněnému fanouškovi
Video se připravuje ...

„Už jsem viděl, že i ostatní týmy takhle vítali, řikali nám, že u nás to bude podobné. Tímhle začíná ta opravdová atmosféra turnaje, že už jsme tady. Dnešek utekl hezky, trénink byl příjemný,“ přidal se obránce Marek Suchý.

Na českém tréninku v Tours byl ale hlavní atrakcí Petr Čech. Po nástupu týmu na trávník fanouškům ve francouzštině poděkoval za přízeň, přítomní diváci ho odměnili bouřlivým potleskem.

Opora národního týmu se věnovala divákům i po skončení tréninku. Gólman Arsenalu se u tribuny fotil s fanoušky, rozdával podpisy a vyhověl snad každému, kdo se s ním chtěl pozdravit.

Češi bydlí ve francouzském zámku. Podívejte se, jak vypadá pokoj Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Manažerka hotelu, kde bydlí Češi: Fandíme i jim. Naše srdce jsou rozdělená
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud