14. června 2016 • 10:00

Anglická stopa v české reprezentaci na EURO 2016: Čech, Rosický, Pudil i Skalák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českém týmu na Euru 2016 je množství krajánků a mezi nimi i ti, které jsme v minulé sezoně vídávali v dresech ostrovních týmů. Uvidíme je i nadále, a to díky Nové DIGI TV, která bude exkluzivně vysílat zápasy Premier League a Sky Bet Championship.



Petr Čech

Asi největší hvězdou českého týmu je Petr Čech , který má za sebou první sezonu v Arsenalu. Čech je společně s Rosickým a Plašilem jeden ze tří českých mohykánů, kteří jsou už na čtvrtém Euru. Pro Čecha je pobyt ve Francii i připomenutím počátků jeho zahraničního angažmá, v Rennes si poprvé vyzkoušel roli legionáře.  

Čech si v Arsenalu po odchodu z Chelsea vydobyl pevnou pozici v základním kádru a stal se brankářskou jedničkou. Navíc si v Arsenalu cení jeho vůdčích schopností, což svými výroky několikrát potvrdil i trenér Wenger. Není tedy divu, že je podle anglických médií žhavým kandidátem na nositele kapitánské pásky pro nadcházející sezonu.

Arsenal vyhrál Premier League naposledy v roce 2004, od té doby marně čeká na vytoužený triumf a nevyšlo to ani letos. Tým trpěl dlouhodobými zraněními důležitých hráčů, problémy se nevyhnuly ani Petru Čechovi nebo Tomáši Rosickému. A právě zranění podle Čecha přispěla k tomu, že Arsenal postupně ztrácel na špičku tabulky a v závěru už neměl šanci do boje o titul zásadně promluvit.

Petr Čech po zákroku, kdy musel nadvakrát zasahovatFoto Profimedia.cz

Pro Petra Čecha to ale byla dobrá sezona, o tom svědčí i fakt, že byl po roční pauze vyhlášen opět českým Fotbalistou roku. A nejen to, lámal jeden rekord za druhým a už před Eurem překonal dlouho nedostižného Karla Poborského v počtu reprezentačních startů. V nové sezoně Premier League bude opět oporou Arsenalu a jeho výkony budeme moci sledovat díky Nové DIGI TV.

Tomáš Rosický

Také kapitán reprezentace je už na čtvrtém Euru, stejně jako Petr Čech. Letošní sezonu ale hlavně promarodil a nebylo vůbec jisté, jestli na evropský šampionát pojede. Uzdravil se ale včas a v přípravných zápasech se představil jako platná posila. Jeho gól proti Rusku byl opravdu výstavní a dal připomenout doby jeho zatím největší slávy kolem Eura 2004. Konec letošní sezony pro Rosického znamenal i loučení s Arsenalem po desetiletém působení v jeho týmu.

Chceš vidět super fotbal? Jdi na Novou DIGI TV >>

Nicméně není to zas tak překvapující konec. V minulé sezoně toho moc nenahrál, zranění ho na dlouhou dobu vyřadilo, trénovat naplno začal vlastně až v květnu a odehrál pár utkání za rezervu Arsenalu. O jeho odchodu se spekulovalo už minulý rok, teď je to jisté.

Dny Tomáš Rosického v Arsenalu skončilyFoto Profimedia.cz

Rosického zranění pronásledují vytrvale, během deseti let u Arsenalu mu zranění ukrojila z kariéry plné 4 roky! V Anglii spočítali, že měl během jedné dekády na 37 zdravotních problémů. Kvůli nim dokonce ani nehrál na Euru 2008 a málem tehdy skončila i jeho kariéra.

Teď má Tomáš Rosický před sebou další milník. Po odchodu z Arsenalu si bude hledat nové angažmá, zatím však prý nic konkrétního neřeší a soustředí se na mistrovství Evropy. Zájem by měla Sparta, což jasně zaznělo z úst jak generálního ředitele letenského klubu Adama Kotalíka, tak i trenéra Ščasného.

V úvahu podle Rosického manažera Pavla Paska přichází i zámořská MLS, ale také Emiráty, nebo dokonce Čína, kde by o českého kapitána byl rovněž velký zájem, jak naznačil Jaroslav Tvrdík, nynější šéf Slavie, který zastupuje čínské investory v Česku.

Jiří Skalák

Čeští fotbaloví fanoušci budou mít v nové sezoně unikátní příležitost vidět i zápasy druhé anglické ligy Sky Bet Championship, a to na Nové DIGI TV. V akci a naživo tak budeme moci sledovat i další české reprezentanty, Jiřího Skaláka a Daniela Pudila .

Jiří Skalák na podzim minulého roku zářil v Mladé Boleslavi a v zimě přestoupil do anglického Brightonu. Ze začátku si moc nezahrál, ale postupně se dostal do základní sestavy a dotáhl to s týmem až do play off o postup do Premier League. Fanoušci dokonce jeho trefu proti Queens Park Rangers zvolili nejlepším gólem sezony.

Jiří Skalák v barvách BrightonuFoto Barbora Reichová (Sport)

Celkově Skaláka v Anglii hodnotí pozitivně, ale to mu ani jeho týmu nepomohlo v play off o postup do Premier League proti Pudilovu Sheffieldu. Skalák se v dobrém světle představil i během přípravy na Euro. Uvidíme, jak si povede v nové sezoně Sky Bet Championship.

Daniel Pudil

Český reprezentant Daniel Pudil, který také působí v Sky Bet Championship, strávil minulou sezonu v Sheffieldu, kam před jejím začátkem zamířil na hostování z Watfordu. A rozhodně to nebyly špatné měsíce. Pudil se se Sheffieldem dostal dokonce až do finále play off o postup do Premier League, tam ale jeho cestu zastavil tým Hull City.

Podruhé v kariéře se tak Pudilovi zavřely dveře do nejvyšší anglické ligy. Nicméně dlouho nesmutnil a hned se připojil k reprezentaci. Až na třetí pokus se tak Pudil dostal do výběru na Euro, což s povděkem kvitoval. Sice kvůli play off v Anglii propásl reprezentační soustředění, ale to by nemělo podle jeho slov vůbec vadit.

Daniel PudilFoto twitter.com/@swfc

Pudil se nyní soustředí na reprezentaci, zatím ale neví, kde bude působit od nové sezony. Sheffield má o jeho služby zájem, ale hráč stále patří Watfordu. Kluby podle všeho jednají o budoucnosti českého reprezentanta, který stále sní o tom, že si zahraje i v Premier League.

Euro 2016 je v plném proudu a čeká nás ještě spousta napínavých zápasů nejlepších evropských týmů. Už se ale také blíží nové ročníky evropských ligových soutěží a až skončí evropský svátek fotbalu, hráči se vrátí do svých domovských klubů.

České reprezentanty působící v Anglii i špičkové reprezentanty jiných zemí, kteří tvoří opory anglických týmů, budete ale moci i nadále sledovat v akci. Nová DIGI TV totiž chce fotbalovým fanouškům nabídnout ten nejlepší fotbal, proto zakoupila exkluzivní práva na vysílání Premier League i Sky Bet Championship.

Exkluzivně na Nové DIGI TV můžete sledovat i španělskou La Ligu. Vedle toho budou k vidění i některé zápasy Ligy mistrů, zápasy Evropské ligy či Bundesliga. Další sportovní události budou následovat, v nové sezoně je tedy na co se těšit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud