Michal Koštuřík
11. června 2016 • 13:45

Slovensko jde do boje i s oporami z české ligy. Fandit bude Djokovič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do boja, chalani! Slovensko si hýčká nejsilnější tým své krátké historie, se kterým dnes premiérově vtrhne na EURO. Proti němu stojí velšský šik vedený generálem Garethem Balem, trumfovým esem z Realu Madrid. „Remíza bude dobrá. Největší šanci na výhru vidím proti Rusku,“ odhaduje Miroslav Keresteš, slovenský bek ve službách Mladé Boleslavi.



Brzy možná přijde i jeho čas v národním týmu. Třicátníci Švento s Hubočanem nebudou okupovat levý kraj defenzivy věčně. Pro dnešek má však Miroslav Keresteš jiný plán než krotit protivníky na EURO. „Žením se,“ prozradil šestadvacetiletý rodák ze vsi Chmeľovo na východě Slovenska. „Na fotbal se během svatby určitě dívat nebudeme, ale o výsledku se samozřejmě nechám informovat,“ dodal zadák, jenž po sezoně svlékl brněnský dres.

Slovensko je na nohou Je z něj fanoušek. Věrný a plný očekávání. Jako většina Slováků. Premiérová účast na EURO vytáhne haldu lidí do hospod, pětimilionová země se oblékne do modro-bílé. Ostrý start je už dnes, druhý den turnaje. „Já jsem neobjektivní, protože fandím,“ brání se Keresteš posuzovat vyhlídky Kozákova souboru ve Francii. „U nás na vesnici se všichni těší a jsou zvědaví, jak to dopadne. Už postup na EURO je velký úspěch a každý bodový zisk bude plus,“ doplňuje.

ONLINE SLOVENSKO - WALES SLEDUJTE OD 18:00 ZDE>>>

„Mužstvo se sehrálo, v kabině i na hřišti je dobrá parta,“ všímá si bývalý svěřenec Jána Kozáka. Před pár lety s ním v Košicích prodělal dvouměsíční přípravu. „Nemá špatné věci, dovede tým nachystat na soupeře,“ vybavuje si z krátké zkušenosti. On sám zatím sleduje nároďák z dálky. Vůbec ho nenapadlo, že by měl být dnes v Bordeaux jako právoplatný člen kádru. „Ještě na to nemám,“ tvrdí realisticky. „Musím udržet formu delší dobu a odehrát těžké zápasy pod tlakem, abych zjistil, jak na tom jsem, “ dodal.

Tenisová podpora

Hamšík a spol. mají v zádech významného fanouška. Trenér Marián Vajda naučil svého prominentního svěřence Novaka Djokoviče držet palce Slovensku. Opory Martina Škrtela a Juraje Kucku dokonce zná osobně, seznámili se loni v restauraci po tenistově vítězství na Turnaji mistrů v Londýně. Trio jeho oblíbenců doplňuje hvězdný Marek Hamšík z Neapole. S ním se před časem potkal pro změnu v Římě.

„Jednoznačně bude fandit Slovákům, naši sestavu ovládá velmi dobře,“ uvedl Vajda v rozhovoru pro Šport. Srbský patriot ho požádal, ať přinese slovenskou vlajku. Chce ji vyvěsit ve své nové vegetariánské restauraci v Monte Carlu.

Česká stopa v týmu

Slováci vyrazili do Bordeaux ze svého sídla v lázeňském městečku Vichy, čekala je 420 kilometrů dlouhá cesta. Na stadionu, kde je doma český záložník Jaroslav Plašil , je čeká první výzva. „Jsme už vyzrálí, v nejlepším fotbalovém věku,“ věří v úspěch útočník Michal Ďuriš . Kanonýr z Plzně nejspíš nastoupí proti Walesu v základu. Stejně jako parťáci z Viktorie – brankář Matúš Kozáčik a záložník Patrik Hrošovský . Jablonecký Ján Greguš zůstane na lavičce. „Trenér Kozák je mimořádný, zaslouží obdiv. Hráči mu velmi důvěřují,“ říká brankářská legenda Alexander Vencel.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Kapitán Slovenska Marek Hamšík na tiskové konferenci
Kapitán Slovenska Marek Hamšík na tiskové konferenci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud