Jonáš Bartoš
11. června 2016 • 14:05

Sivok s Kadlecem, zeď na Španěly? Víme, co od sebe čekat, shodují se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Dohromady odkopali v národním týmu 120 zápasů. Hodně z nich ve společné stoperské dvojici. Tomáš Sivok a Michal Kadlec budou pravděpodobně těmi, kdo začnou pondělní duel Česka se Španělskem (15:00 ONLINE). „Jsme sehraní,“ shodují se jedni z nejzkušenějších hráčů Vrbovy party.



Oba odehráli poslední sezonu v Turecku, oba jsou vůdčími typy. O Tomáši Sivokovi jako hlavním pilíři stoperské dvojice nelze moc pochybovat, trenér Vrba možná ještě váhá u druhého jména. Vzhledem ke karetnímu trestu u Marka Suchého mu zbývají dvě možnosti – použít Michala Kadlece , nebo Romana Hubníka ?

„Jsme na tom všichni plus minus stejně. Každý je silnější v něčem jiném, má nějakou výhodu i nevýhodu. Jsme sehraní, odehráli jsme spolu hodně zápasů. S Hubňou jsem hrával dřív, to není problém. S Kácou jsem toho odehrál nejvíc, s Márou jsem taky nastupoval,“ hodnotí své kolegy Tomáš Sivok.

Nejblíž k základu má Michal Kadlec, který se Sivokem nastupoval v závěru kvalifikace a má nejvíc zkušeností. „Jsme na sebe zvyklí. On je levák, to je jeho obrovská výhoda. My ostatní jsme praváci. Nemá to přes nohu, když hraje na stoperu zleva,“ zdůraznil zkušený stoper na adresu svého parťáka.

„Odehráli jsme toho spolu spousty, tam to problém není. Až na první zápas jsme vedle sebe nastupovali i minulé mistrovství Evropy, teď v kvalifikaci a proti Rusku i Koreji na poločasy. Dlouhá léta hrajeme spolu, víme, co od sebe čekat,“ prohlásil Kadlec po pátečním tréninku.

Rosický proti Španělům v útoku? Vrba o té variantě přemýšlí
Video se připravuje ...

Jestli ale právě on bude tím, na koho v pondělí trenér Vrba ukáže, zatím nedokáže říct. „Netušíme, mě osobně nikdo nic neříkal. Já to nevím, ani se to nedalo poznat. Něco málo jo, ale jak znám trenéra, on to může na poslední chvíli změnit. Uvidíme, necháme se překvapit v pondělí,“ řekl jednatřicetiletý stoper, který se v létě vrátí z tureckého Fenerbahce, kde poslední sezonu příliš nehrál, do Sparty.

Češi den před odletem do Toulouse, kde je v pondělí čeká zahajovací duel EURO proti Španělsku, ladili poslední detaily na těžkého soupeře. Vrba stále zkouší několik herních způsobů i variant, jak jeho tým proti obhájci titulu nastoupí.

„Ať hrajete takovou, nebo jinou variantu, budeme chytřejší až po zápase. Pak řekneme, jestli to byla dobrá, nebo špatná varianta. Jestli hrát z hlubokého bloku, jestli napadat, jestli nastoupit s útočníkem, nebo bez něj… Jde o to, abychom byli úspěšní a variantu, kterou zvolíme, se snažili hrát co nejlépe, jak to půjde a pokusili se uspět,“ vyhlásil Kadlec hlavní cíl.

Podobně smýšlí i Sivok. „Musíme mít štěstí, všechno se nám sejít. Třeba Gruzie (porazila Španělsko v přípravě 1:0, pozn. red.) ho měla, kdybychom ho my měli alespoň půlku, bylo by to fajn.“

Že Španělé prohráli, není dobře - dají si o to víc pozor, vědí Češi
Video se připravuje ...

První český soupeř: Španělé na malém stadionku spustili pořádnou mánii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud