11. června 2016 • 19:10

Válečná zóna! Rusové útočili noži i židlemi, Angličana oživovala policie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děsivé scény se odehrávaly ve francouzském Marseille před zápasem fotbalového EURO mezi Anglií a Ruskem. Tábory fanoušků obou týmů bojují už třetí den a přístavní město proměnily ve válečnou zónu. Doslova peklo pak dnes rozpoutala skupina ruských hooligans, kteří údajně organizovaně napadli Angličany, z nichž jeden bojoval o život s infarktem a další upadl do bezvědomí. Před zápasem bylo podle šéfa místní policie Laurenta Nuneze zraněno pět osob a šest lidí bylo zatčeno, rvačky ovšem pokračovaly po zápase i na stadionu.



Záchranné složky v Marseille informovaly o tom, že Angličan byl s infarktem převezen do nemocnice poté, co ho museli oživovat policisté. Další anglický fanoušek středního věku upadl do bezvědomí, řada fanoušků měla krvavá zranění.

UNIKÁTNÍ VIDEO z Marseille: Jak viděl Čech bitku Rusů s Angličany
Video se připravuje ...

Chuligáni, mezi kterými znovu byli i Francouzi, jako zbraně použili také židle a stolky z místních kaváren a barů v oblasti Starého mostu. Angličané popisovali, že je Rusové organizovaně napadli z několika bočních ulic a k útoku používali i nože.

Ruští hooligans se pak předvedli i na stadionu, kde po závěrečném hvizdu opět napadli anglické fanoušky a strhla se další nekontrolovatelná bitka.

VIDEO | Podívejte se, jak to v Marseille vypadalo (pozor, některé záběry jsou drastické!)

Násilnosti začaly v noci na pátek u jedné z marseillských hospod, ale záhy je ukončil rychlý zásah policejních těžkooděnců, kteří použili i slzný plyn. Potyčky fandů s policií pokračovaly v pátek odpoledne, zatčeno bylo devět lidí.

Francouzský turnaj, který v pátek večer otevřel souboj domácí reprezentace s Rumunskem (2:1), provázejí přísná bezpečnostní opatření. Loni v listopadu se právě u stadionu Stade de France odehrál jeden z útoků islámských radikálů, při kterých v Paříži zemřelo 130 lidí.

Zápas Anglie - Rusko sledujte od 21 hodin ONLINE zde »

Jeden z anglických fanoušků po napadení Rusy dostal infarkt a oživovat ho museli policisté
Jeden z anglických fanoušků po napadení Rusy dostal infarkt a oživovat ho museli policisté

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud