11. června 2016 • 21:40

Část rodin Slovákům zůstala na letišti. Hamšík poslal trpký vzkaz

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo je první vystoupení na EURO v historii, ale slovenští fotbalisté řešili před duelem proti Walesu (1:2) i jeden nepříjemný nefotbalový problém. Z Bratislavy totiž neodletělo jedno ze tří letadel, kterým měli dorazit fanoušci, činovníci fotbalového svazu a část rodinných příslušníků. „Kompetentní by se měli zamyslet,“ mrzelo slovenskou hvězdu Marka Hamšíka, kterému kvůli poruše letadla nedorazila manželka ani rodiče.



„Neměli bychom v den zápasu od rána do jedné hodiny řešit něco takového, že za námi nepřijeli rodinní příslušníci,“ štvalo záložníka italské Neapole. „Kompetentní by se měli zamyslet,“ dodal v pozápasovém rozhovoru pro STV Hamšík , který problémy s letem do Francie odskákal zřejmě nejvíc.

Do Bordeaux měly v den zápasu s Walesem zamířit tři charterové lety cestovní kanceláře FutbolTour.sk, jenže jedno letadlo nakonec neodletělo kvůli poruše. Na palubě měli být zástupci slovenského svazu, rodinní příslušníci i fanoušci.

„Neumíme vyjádřit, jak nás to mrzí a omlouváme se, že doma zůstalo 150 zklamaných a právem rozzlobených fanoušků. Jsme připravení nést následky v plném rozsahu a klientům poskytneme kompenzaci,“ slíbila cestovní kancelář v prohlášení.

S fanoušky zůstali viset v Bratislavě podle cas.sk i rodinní příslušníci. Ján Ďurica tak v dějišti EURO marně čekal na partnerku a bývalou miss Magdu Šebestovou, Peter Pekarík postrádal manželku Lujzu. A Marku Hamšíkovi vedle rodičů a manželky nedorazila ani sestra s dětmi.

Slovák Vladimír Weiss po neproměněné šanci v duelu proti Walese
Slovák Vladimír Weiss po neproměněné šanci v duelu proti Walese

Právě záložník Neapole přitom mohl Velšany zpražit hned na začátku zápasu, do kterého Slováci vletěli opravdu zostra. Jenže po chybě Garetha Balea sice už překonal gólmana, ale míč vykopl z branky Ben Davies.

„Škoda, nespadlo to tam, a po té šanci přišel gól, Bale má ty přímé kopy nepříjemné,“ popisoval Hamšík s tím, že Wales byl do poločasu lepším týmem. „Ve druhé půli jsme ale byli lepší my. Za stavu 1:1 jsme cítili šanci a možná to trochu víc otevřeli,“ mrzelo Hamšíka, že se nadějnější stav nepodařilo Slovákům udržet.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud