12. června 2016 • 11:36

Kozáčik? Všechno se dá chytit, ale taky nás podržel, řekl kouč Slováků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovenska byli po úvodním zápase na mistrovství Evropy s Walesem (1:2) hodně zklamaní, protože prohra s dalším debutantem na Euru podle nich nebyla zasloužená. Svěřenci Jána Kozáka však věří, že francouzský turnaj pro ně po prvním klopýtnutí nekončí.



Wales v sobotu už v desáté minutě poslal do vedení z přímého kopu hvězdný Gareth Bale. Po hodině hry sice v Bordeaux vyrovnal střídající Ondrej Duda a Slováci pak měli slibné šance na obrat, ale v 81. minutě rozhodl Hal Robson-Kanu.

"Myslím si, že jsme si zasloužili víc, protože jsme nebyli horším mužstvem. Remíza by tomu zápasu seděla víc. Bohužel jsme svoje šance nevyužili, Wales naše zaváhání využil, vstřelil dva góly a vyhrál," řekl slovenským médiím kapitán a stoper Martin Škrtel .

"Wales byl lepší v prvním poločase a Slovensko zase ve druhém. Škoda, dostat gól v závěru zápasu určitě bolí. Teď musíme zvednout hlavy a jít dál," doplnil záložník Marek Hamšík .

Právě fotbalista Neapole se už po třech minutách dostal do obrovské šance, když obešel tři protihráče a vystřelil, ale těsně před brankovou čárou míč odkopl bek Ben Davies. "Ruce jsme zvedali už všichni. Toho obránce jsem neviděl ani já osobně, takže škoda. Fotbal je takový a remíza by zápasu svědčila určitě víc," konstatoval Hamšík.

Slovenský brankář Matúš Kozáčik likviduje skvělým zákrokem hlavičku Garetha Balea
Slovenský brankář Matúš Kozáčik likviduje skvělým zákrokem hlavičku Garetha Balea

Při Baleově přímém kopu možná trochu zaspal plzeňský brankář Matúš Kozáčik . "Těžko z lavičky vidět, zda to Matúš mohl chytit, nebo ne. Každý gól se dá chytit. Předtím nás Matúš mnohokrát podržel, nebudu mu nic vyčítat. Byla to typická Baleova střela. Je to super hráč, je třeba to respektovat," prohlásil trenér Kozák.

Výkon v úvodní půli se mu nelíbil. "Byli jsme zaskočeni tím gólem, chyběla mi mezihra a jistota na míči, hodně jsme ztráceli," řekl Kozák. "Ve druhém poločase jsme udělali dost pro to, abychom byli úspěšnější, také jsme vyrovnali. V závěru oba týmy šly za vítězstvím. Bylo to trošku otevřené a oni byli šťastnější, neřekl bych, že lepší," dodal dvaašedesátiletý kouč.

Slovensko se premiérové body na šampionátu pokusí získat ve středečním duelu skupiny B s Ruskem, které v sobotu vybojovalo remízu 1:1 s Anglií. "Všechno to je o hlavách. Musíme si uvědomit, že nic nekončí, ale stále jen začíná. Sice jsme prohráli první zápas, máme však před sebou ještě šest bodů a musíme se o ně poprat," upozornil stoper Ján Ďurica.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud