Pavel Janega
12. června 2016 • 20:20

Kapitán Rosický: De Gea? Casillas? To je náš nejmenší problém

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělé to hodně řeší: bude chytat proti Česku Iker Casillas, nebo David de Gea? Druhým pár dní před startem EURO otřáslo obvinění ze sexuálního skandálu. A otázky španělských novinářů se na toto téma jen množily. Český tým to ale nijak výrazně neřeší. „To je náš nejmenší problém, kdo bude chytat,“ usmál se kapitán Tomáš Rosický.



Jestli bude v brance Španělů stát Casillas, či De Gea je z pohledů Čechů vlastně úplně jedno. Oba jsou kvalitní a těžko se překonávají. Podstatné je, aby se k některému z nich alespoň dostali.

„A recept na De Geu, kdyby nastoupil on? Já mu nikdy gól nedal, takže žádný recept ani nemám,“ vtipkoval Tomáš Rosický.

Když toho vyhrajete tolik, zvyknete si. Ale Španělé mají novou výzvu
Video se připravuje ...

Velký respekt chová k záložníkům Andrésu Iniestovi a Cesku Fábregasovi. „Na tyto kluky, a ještě na Davida Silvu, se skvěle kouká. Jakmile mají míč, tak musíte zbystřit. My do toho dáme všechno. Budeme je chtít zastavit a trošku jim to ztížit,“ uvedl český kapitán s tím, že Španěly považuje i po selhání na posledním mistrovství světa za největšího favorita letošního EURO. „Ale přeci jen se od té doby trochu změnili.“

Malou změnu pociťuje i v atmosféře kolem českého výběru, která je pozitivnější než před čtyřmi lety v Polsku za trenéra Michala Bílka.

„Jsou to čtyři roky, strašně moc se změnilo. Jdeme do šampionátu jako vítěz skupiny, atmosféra je jiná. Ale ve finále je jedno, jestli je atmosféra zvenku pozitivní nebo negativní. Záleží, co budeme předvádět na hřišti,“ myslí si. „Ale moc se těším. Je to speciální akce, na které si chce zahrát každý. Jsem rád, že mi dal trenér důvěru. Budu se snažit ho nezklamat.“

Rosický před Španělskem: Budu bojovat. A moji kluci budou se mnou, uvidíte!
Video se připravuje ...

Kouč Pavel Vrba nominoval Rosického na EURO, přestože za celou sezonu neodehrál za áčko Arsenalu kompletních devadesát minut. V posledních třech přípravných duelech ovšem nevypadal, že by ho to nějak limitovalo.

„Těžko se mi povídá o tom, jaká je moje forma. Ale cítím se dobře, všechno je v pořádku. Doufám, že to tak zůstane. Jen jsem lehce nervózní,“ připustil Rosický. „Nervozita ale k tomu patří. Kdybych žádnou nepociťoval, tak by to znamenalo, že je mi to jedno. A ono mi to jedno jedno není, i když mi je přes třicet. Abyste mohli hrát v takovém věku, musíte se starat o svoje tělo. Musíte obětovat celý život fotbalu. Hraji, protože mě to baví. Když mě to příští rok bavit přestane, tak toho nechám. Nejde o věk, ale o to, jestli můžu týmu něco dát.“

Španělům chce zatopit a věří v bodový zisk. I trenér Vrba připustil, že našel v jejich hře určité slabiny, byť na tiskové konferenci neprozradil jaké.

„Na turnaji zatím žádný tým nikoho nepřehrával. V tomto trendu chceme pokračovat a soupeře pozlobit. Nepřijeli jsme nic odevzdat, chceme být úspěšní. Budu bojovat, co to půjde. Moji kluci budou se mnou, uvidíte!“ dodal odhodlaně Rosický.

Vše o EURO ve Francii naleznete ZDE >>

Tohle je stoper?! Podívejte se na kouzla Sergia Ramose
Video se připravuje ...

Pozorovatel Španělů Černý: Organizovaná a agresivní obrana je nutností
Video se připravuje ...

De Geův skandál? Jsme v šoku, říká španělský novinář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud