14. června 2016 • 09:50

Naštvaný kouč Belgie: Itálie nehrála fotbal. Seděli tam jak na pohovce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

První selhání moc neunesl! Trenér Belgie Marc Wilmots po úvodní prohře na mistrovství Evropy 0:2 s Itálií kritizoval taktiku soupeře. Podle něj tým z Apeninského poloostrova v Lyonu nehrál opravdový fotbal, ale soustředil se jen na protiútoky.



Belgičané v pondělí nepotvrdili roli mírného favorita a neukončili čekání na první soutěžní výhru nad "Azzurri", trvající už 44 let. "Itálie se soustředila na brejky. Nehráli opravdový fotbal, a když čelíte někomu, kdo má všechny hráče zalezlé, je to těžké. Seděli tam jako na pohovce," řekl Wilmots novinářům.

Italové se dostali do vedení ve 32. minutě po nedorozumění belgických fotbalistů. Stoper Leonardo Bonucci od půlící čáry poslal centr do šestnáctky na Emanueleho Giaccheriniho, který s přehledem překonal brankáře Thibauta Courtoise .

"Je to velké zklamání pro celý tým. V první půlhodině jsme Italům nedovolili absolutně žádné šance a sami si jich pár vytvořili, i když to byly střely z dálky. Potom jsme udělali malou chybu v obraně a Itálie skórovala. Došlo ke špatné komunikaci mezi (Tobym) Alderweireldem a (Laurentem) Cimanem," prohlásil Wilmots.

Po změně stran sice Belgičané přidali, ale finalista minulého EURO si výhru pohlídal, navíc Pellé v nastavení přidal z výborně sehraného protiútoku pojistku. "Je těžké vrátit se do zápasu, zvlášť proti tak zkušenému soupeři. Po přestávce jsme hráli mnohem lépe, ale stále to nebylo snadné proti bloku Juventusu v jejich obraně," konstatoval sedmačtyřicetiletý kouč.

Nebyl spokojen s výkonem ofenzivních hráčů. Útočník Romelu Lukaku při velké šanci přestřelil, za očekáváním zůstal i záložník Kevin De Bruyne . "Lukaku neměl dobrý večer a De Bruyne také může hrát lépe. Nemám pro to vysvětlení, možná je Kevin unavený po těžké sezoně. Ale teď není čas o tomhle mluvit. Musíme se dát dohromady, abychom postoupili do osmifinále," upozornil Wilmots.

"Pokud na téhle úrovni uděláte chyby, draze za ně zaplatíte. Ale nic není ztraceno. Máme dva zápasy, abychom postoupili, což je našim cílem," doplnil bývalý reprezentační záložník, jehož svěřence ještě ve skupině E čekají zápasy s Irskem a Švédskem.

Conte: Můžeme dokázat velké věci

Naopak italský trenér Antonio Conte byl po vítězství nadšený. "Musím hráčům poděkovat. Na zápas s velmi kvalitním týmem jsme se dobře připravili. Každý se na vítězství podílel, nejen ti na hřišti. Od začátku říkám, že tohle je tým mužů a až potom fotbalistů," prohlásil Conte.

De Rossi: Kamarádi sázeli domy na naší prohru
"Věřil jsem nám, přestože i moji kamarádi v Římě vsázeli své domy na Belgii. Já je ale varoval, že máme velmi dobře organizovaný tým, který opravdu dře a nikdo to s námi nebude mít lehké," prohlásil po utkání De Rossi pro italská média.

"Tohle je důležité, protože na takovém turnaji potřebujete v mužstvu správnou alchymii. Největší radost jsem měl z toho, když jsem viděl, jak jsou všichni hráči šťastní, včetně těch na lavičce," přidal šestačtyřicetiletý kouč, který po Euru zamíří do Chelsea.

Úvodní triumf však nepřeceňuje. "Musíme zůstat nohama na zemi. Nezapomínejme, že před dvěma lety jsme na mistrovství světa vyhráli úvodní zápas s Anglii a pak vypadli," připomněl Conte. "Naším cílem zůstává osmifinále, ale věřím, že s tímto přístupem a jednotou můžeme dokázat velké věci," dodal rodák z Lecce.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud