Jonáš Bartoš
14. června 2016 • 15:43

Váhu mám pořád stejnou, říká Limberský. Neřeší, zda bude hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Spolu s Tomášem Necidem dostal David Limberský od redaktorů Sportu za svůj výkon čtyřku, nejhorší známku z českého týmu. Plzeňskému obránci duel se Španělskem (0:1) příliš nevyšel. Schytal to i od některých expertů, trenér Vlašimi Martin Hašek dokonce pro Sport prohlásil, že Limberský má nadváhu. „Váhu mám pořád stejnou,“ reagoval dvaatřicetiletý bek po úterním českém tréninku.



Španělé většinu zápasu dominovali a české obraně zle zatápěli. Zejména v prvním poločase byla levá strana pod velkým tlakem. „Všichni to měli hodně těžké. Jejich kvalita je samozřejmě veliká. Jsou nad námi. My jsme dělali, co to šlo. Ale na víc, než na to, že jsme se bránili, to nestačilo,“ mrzelo Davida Limberského . „Kontaktů s balonem jsme moc neměli. Nedá se ani říct, že to byl fotbal, spíš posouvání v bloku.“

Hodnocení výkonu Davida Limberského v zápasu se ŠpanělskemFoto Deník Sport
Výkon plzeňského obránce byl podrobený kritice. V hodnocení deníku Sport dostal známku 4 (podprůměrný), kritikou nešetřil ani trenér Martin Hašek . „Španělé se prosazovali především přes naši levou stranu, kde Limberský špatně bránil. Přišlo mi, že má i problémy s pohybem, protože má nadváhu. Aspoň v mé televizi to tak vypadalo,“ prohlásil v hodnocení pro Sport.

Limberský odmítl, že by se jeho kondice zhoršila. „Já nečtu noviny ani internet. Váhu si ale držím pořád stejnou. Nemyslím si, že mám nadváhu. Takhle hraju posledních sedm, osm let,“ odvětil Limberský.

Je možné, že trenér Pavel Vrba udělá do pátečního duelu s Chorvatskem změnu a Limberský o místo v základní sestavě přijde. V přípravě nalevo nastupoval Theo Gebre Selassie , alternativou je i Daniel Pudil .

„Nevím, já vůbec neřeším, jestli budu hrát, tohle řeší média. Důležité je, abychom uspěli jako tým. Jestli u toho budu, nebo ne, není až tak podstatné,“ zdůraznil Limberský.

„Hlasy, které poslouchám jsou z mého okolí a rodiny. Samozřejmě mě podporovali, viděli, že to byl těžký zápas. Na druhou stranu byli také smutní, že jsme to neudrželi,“ dodal.

Španělé? Jejich kvalita je o tři kategorie někde jindě, říká obránce

Limberský přiznává, že nastoupit proti španělské reprezentaci je velká zkušenost. „Všichni víme, jakou mají techniku. Nebo když to navádí jeden na jednoho, s tím se v české lize nesetkáte. Kvalita je o tři kategorie někde jinde,“ prohlásil. „Myslím si, že když nehrajete v Anglii, ve Španělsku, Itálii, nebo Německu, rozdíl je veliký. Samozřejmě jsme to pocítili. Kvalita Španělů na balonu je obrovská.“

Na jeho výkonu se absence těžkých zápasů proti hráčům absolutní světové kategorie mohla také projevit. „Samozřejmě. Když těžké zápasy neabsolvujete, hůř se na to zvyká,“ souhlasil Limberský.

Za sebou má turbulentní sezonu zakončenou ziskem českého titulu s Plzní, ale i plnou mimofotbalových problémů (řízení v opilosti, následná nevhodná reakce při oslavě gólu). Už před odletem do Francie naznačil, že po turnaji možná ukončí reprezentační kariéru.

Teď chce ale zvládnout následující zápasy skupiny tak, aby s českým týmem mohl slavit postup ze skupiny. „S Chorvaty to asi bude úplně jiný fotbal, budeme se určitě víc chtít tlačit dopředu a být aktivnější. Třeba my krajní obránci jsme neměli moc prostoru útočit a většinou jsme se věnovali jen obraně,“ vrátil se ke Španělsku Limberský. „Oba dva následující zápasy budou klíčové. Jestli zvládneme jeden, dává nám to docela velkou šanci na postup.  Když ne, poprávu pojedeme domů.“

Presink proti Španělsku? To by byla sebevražda, tvrdí hráči
Video se připravuje ...

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Hrát bez míče je demotivující, řekl během zápasu záložník Vácha
Video se připravuje ...

Naším nejlepším hráčem byl Čech, hodnotil utkání se Španělskem legendární Jelínek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud