16. června 2016 • 17:45

Hodgson konečně vypustil dravce. Vardy a Sturridge zachránili Anglii

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opět se fanoušci Anglie chytali za hlavu. A po prvním poločase s Walesem dokonce na svůj tým pískali. Fotbalisté Albionu totiž prohrávali po gólu Garetha Balea 0:1 a jejich výkon měl k ideálu daleko. Jenže pak se trenér Roy Hodgson odhodlal ke střídání. Ke střídání, po kterém fanoušci i experti volali. A efekt se dostavil velmi rychle...



Po prvním utkání s Ruskem (1:1) se na Hodgsona kvůli (ne)střídání valila kritika. Přestože se jeho tým zatáhl a spoléhal na brejky, šanci nedostal rychlík Jamie Vardy ani Daniel Sturridge. Naopak na hřišti zůstal trápící se Harry Kane.

S Walesem to byla v prvním poločase podobná story. Anglie sice držela míč, jenže byla příliš pomalá a šance si nevytvářela. Kane na hrotu jako by opět nebyl. O poločase tak znovu zesílila touha příznivců i expertů po tom, aby šanci dostali jiní.

„Nemůžu uvěřit, jak jsou Sterling a Lallana bezmocní proti tomuto systému. Sturridge, nebo Vardy by měli přijít místo Sterlinga,“ hlásil o poločase bývalý reprezentant a dnes televizní expert Jamie Carragher.

„Hodgson musí být odvážný a udělat změny,“ měl zase jasno šéfredaktor britského deníku Daily Mirror John Cross. A podobných názorů bylo více.

Kompletní servis k EURO sledujte ZDE>>

Trenér Hodgson tentokrát na nic nečekal. Hned o poločase šli dolů Raheem Sterling i Harry Kane, na hřiště přišlo vzývané duo Jamie Vardy a Daniel Sturridge. „Hurááá,“ radovali se angličtí fanoušci.

Právem. Anglie začala konečně soupeře pořádně svírat a v 56. minutě to přišlo. Po centru Sturridge přihrál obránce Walesu míč nešťastně právě k Vardymu a ten procedil míč do sítě. Útočník Leicesteru se tak prosadil počtvrté z posledních pěti zápasů za Anglii.

VIDEO | Vardy vyrovnal proti Walesu na 1:1

Remíza už byla pro Anglii přijatelnějším výsledkem, ale její fanoušci chtěli poznat chuť vítězství. A dočkali se. Díky druhému střídajícímu muži Danieli Sturridgovi. Forvard Liverpoolu si klíčový gól nechal až na 92. minutu a vyhecovaný duel rozhodl.

VIDEO | Sturridge proti Walesu rozhodl

„Sturridge je třída! Výborně Roy Hodgson, skvělá střídání,“ ocenil tah anglického kouče po utkání Gary Lineker. Hodgson se tak může radovat. Jeho tým slaví důležité tři body a on sám nebude pod takovým tlakem. Alespoň do dalšího utkání.

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Wales 3 2 0 1 6:3 6
2. Anglie 3 1 2 0 3:2 5
3. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
4. Rusko 3 0 1 2 2:6 1

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud