17. června 2016 • 14:04

EURO hlásí problémy s trávníky, největší potíže jsou v Marseille

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropský fotbalový šampionát ve Francii bojuje s kvalitou trávníků. Především kvůli silným dešťům z posledních dní nejsou v takovém stavu, v jakém je chce UEFA mít. Největší problém je v Marseille. Řekl to turnajový ředitel Martin Kallen.



"S některými trávníky nejsme spokojeni. Mohly by být určitě lepší. Děláme, co je v našich silách, aby se to zlepšilo," řekl Kallen.

V Marseille panovaly obavy už před turnajem, jelikož se tam uskutečnil koncert skupiny AC/DC. Měsíc před začátkem tak došlo k výměně trávníku, ovšem kvůli dešťům podle Kallena nestačil ideálně zakořenit. Rovněž nepomohla nová střecha na stadionu Velodrome, která propouští tolik slunečních paprsků.

Nejlepší povrch je podle Kallena na stadionech, které jsou vyloženě určené jen na fotbal, jako je Park princů v Paříži. Naopak horší stav je kromě Marseille také v Lille a na Stade de France v Paříži, které slouží i pro jiné události.

Čeští fotbalisté dnes budou hrát s Chorvatskem v St. Etienne a v úterý s Tureckem v Lens, kde problémy hlášeny nebyly.

V nejhorším případě jsou pořadatelé připraveni k urychlené výměně trávníku. "Ale do toho bychom se nechtěli pouštět. Takový krok je třeba si dobře promyslet," dodal Kallen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud